Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Priznanja OKS

22.12.2017
Priznanja OKS več zaslužnim planinskim funkcionarjem in delovni skupini PZS Planinstvo za invalide/OPP

Fotogalerija s podelitve na olympic.si 

Foto: OKS

torek, 26. december 2017, ob 05:26, Urednik G-L, ogledov: 778

... več zaslužnim planinskim funkcionarjem in delovni skupini PZS Planinstvo za invalide/OPP

V soboto, 16. decembra, je bila v Zrečah skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, po kateri so podelili tudi priznanja prostovoljcem v športu.

Letos kar nekaj nagrajencev prihaja iz planinskih vrst in sicer:
• Delovna skupina Planinstvo za invalide/OPP - prostovoljska plaketa,
• Bogomir Soban (PD Ajdovščina) - prostovoljska plaketa
• Jože Rovan (PD Ljubljana - Matica) - prostovoljska častna listina
• Jurček Nowakk (PD Moravče) - plamenica za življenjsko delo v športu

Delovno skupino Planinstvo za invalide/OPP sestavljajo Maja Bobnar, Barbara Bajcer, Jana Čander, Marjeta Čič, Tjaša Filipič, Franc Gričar, Irena Lamovec, Jurček Nowakk, Lidija Slatner in Boro Štrumbelj.

Prejeto priznanje jim je v ponos, hkrati pa izziv za prihodnje delo. Ob prejemu so se zavezali, da se bodo »tudi v prihodnje trudili za svoje cilje in nadaljevali začrtano smer dela. Istočasno se zavedamo, da je prostovoljska plaketa velika odgovornost, saj je priznanje prišlo v času, ko je delovna skupina najbolj aktivna. Planinstvo za invalide/OPP je tematika, ki jo je potrebno še naprej podpirati, strokovno nadaljevati delo, predvsem pa se truditi, da družba sprejme inkluzijo, da sprejme vključevanje vseh z vsemi in da zmoremo verjeti, da so hribi za vse, da smo tam isti.«

Delovna skupina je s svojim delovanjem pomembno vplivala na oblikovanje podpornega okolja za invalide/OPP v planinstvu. Uspešno je izpeljala pilotno usposabljanje planinstvo za invalide, izdala priročnik IN planinec, Dnevnik IN planinec, strokovno je izvedla projekt ministrstva za zdravje »Invalidi/OPP planinarijo« ter začrtala osnutek planinskih poti za invalide/OPP in invalide na vozičkih.

eXTReMe Tracker