Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Obisk

sreda, 27. december 2017, ob 05:27, Franci Ekar, ogledov: 846

pri Jožetu Dobniku (96), dolgoletnem planinskem delavcu
 Slovenske novice  Gorenjski glas

 

Jože Dobnik (96) že od odprtja pred petimi leti biva v Medgeneracijskem centru v Domžalah. Je še vedno vsestransko aktiven in samostojen, le vid mu na žalost vse bolj peša. V letošnjem novembru je izšlo njegovo najnovejše delo: drugi in tretji del »Stopinje na moji poti«. Jože v svoji trilogiji zelo podrobno opisuje svoje življenjsko popotništvo, od ranih otroških let in medvojnega izgnanstva do današnjih dni.
In precej prostora v tej zbirki je namenil planinskemu področju. 22 let je bil predsednik PD PTT v Ljubljani. V letu 1981 je bil na pobudo takratnega predsednika PZS Tomaža Banovca izvoljen za tajnika PZS. Po tem mandatu je bil izvoljen še za dva. Po tem pa je bil osem let še podpredsednik PZS.

Po stari planinski navadi se je tudi letos, 20. decembra, pri njem oglasila »delegacija«: nekdanja sopredsednika PZS Danilo Škerbinek in Jože Stanonik ter nekdanja predsednika Tomaž Banovec in Franc Ekar. Srečanje in pogovor sta bila planinsko prisrčna, saj ima Jože kljub častitljivim letom še vedno izjemen spomin.


Slovenske novice, 27.12.2017

 

 

 

 

 

Gorenjski glas, 03.01.2018 >


 

 

 

 

eXTReMe Tracker