Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Že s prve dirke

Turni.si: Turnosmučarska sezona je že v polnem teku in

... hvaležni smo lahko, da so razmere tudi pri nas za ta čas razveseljive.
Do prvih pomembnejših tekem je še daleč, saj jih je večina na vrsti v zgodnji pomladi ali vsaj po novem letu, vendar so za tekmovalce zgodnje tekme dobrodošla popestritev vsakodnevnih treningov.

Luka Kovačič se je preteklo soboto, 25. novembra, tako udeležil svoje prve tekme v novi sezoni, in sicer v avstrijskem smučarskem središču Kaprun – Zell am See. Turnosmučarske preizkušnje Kitzsteinhorn Extreme se tekmovalci lahko udeležijo na dveh različnih trasah v vzponu – na krajši se vzpnejo za 474 višinskih metrov, na daljši pa za 700.

Luka Kovačič je svojo pripravljenost preizkusil na daljši trasi in se kljub nekaj napakam veselil šestega mesta. S priprav v Dolomitih nam je poslal nekaj besed o prvi tekmi, ki bi se lahko z nekaj več izkušenj končala tudi pri višji uvrstitvi: »Letos sem se odločil, da turno tekmovalno sezono začnem nekoliko bolj zgodaj in s tekmo prekinem monotonost pripravljalnega obdobja, hkrati pa preizkusim trenutno pripravljenost v primerjavi z drugimi. Na štartu se je zbrala presenetljivo zelo močna konkurenca, kar mi je vedno všeč, saj le tako zares veš "po koliko so hruške". Z nastopom sem kar zadovoljen, saj sem lahko sledil ritmu najboljših. Bil sem zelo močan, in pred prvim "pešakom" bil celo na drugem mestu, ok. 20 sekund pred naslednjim, nato pa zamočil celo tekmo z napako na menjavi smuč na nahrbtnik, kjer sem izgubil skoraj pol minute, hkrati pa izgubil ritem. Na napakah se učim, in če popravim napake, mislim, da sem lahko optimističen za prihajajočo sezono. Videl sem, kje sem izgubljal največ časa, zato so to zelo dobri podatki za trdo delo.«

Zmagal je nemški šampion Toni Palzer (32:05), s skoraj minutno prednostjo pred zasledovalci, drugo mesto je osvojil Avstrijec Armin Höfl (33:03), tretje pa Italijan Alex Oberbacher (33:16). Naš Luka je bil šesti s časom 34:03.
Celotni rezultati >

  28.11.2017
Luka Kovačič se že vrača s prve dirke

Luka Kovačič se na tekme pripravlja v Dolomitih

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti