Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lucija z zmago

AK Slovenska Bistrica: ... zaključila nastope naših tekmovalcev na finalu Državnega prvenstva v Kranju

Zadnji dan finala Državnega prvenstva je odlične nastope naših mladih športnih plezalcev na najboljši možen način - z zmago v težavnosti, zaključila Lucija Tarkuš.

Kot prvi so se v balvanih pomerili cicibani in cicibanke do 12 let. Tine Rupnik je s preplezanimi tremi balvani na današnji tekmi osvojil 12. mesto in bil na koncu skupno 13. v balvanih. V kategoriji cicibanov je zmagal Timon Zore (ŠPO Kozjak Maribor), naslov državnega prvaka v balvanih med cicibani je osvojil Janej Kotar Tominšek (PK Slovenske Konjice). Med cicibankami je še drugič zmagala Lina Funa (ŠPK Plus) in osvojila naslov državne prvakinje v balvanih med cicibankami.

Starejše deklice in dečki do 16 let ter kadetinje in kadeti do 18 let so zadnji dan tekmovali v težavnosti. Gal Leskovar je danes priplezal do 9. mesta, Urban Zagoršek pa do 19. mesta; z osvojenim vrhom finalne smeri je zmagal Andrej Polak (PK Škofja Loka) in si s tem tudi priplezal naslov državnega prvaka v težavnosti med starejšimi dečki. V skupnem seštevku državnega prvenstva v kategoriji starejših dečkov v težavnosti je Gal tako kot v balvanih osvojil 6. mesto, Urban pa 22. mesto.

Med starejšimi deklicami je Lucija Tarkuš z odločnim plezanjem kot edina priplezala do vrha kvalifikacijske smeri, ki pa ji ga ni uspelo zadržati. V finalu je plezala zbrano in si zasluženo priplezala prvo zmago v težavnosti na tekmah državnega prvenstva in naslov državne podprvakinje v težavnosti med starejšimi deklicami. Naslov državne prvakinje si je že pred zadnjo tekmo priplezala danes tretjeuvrščena Letija Fajfar (AO Kranj).

V kategoriji kadetov je na zadnji tekmi slavil Žiga Zajc (PS Ascendo), naslov državnega prvaka si je že pred zadnjo tekmo zagotovil Luka Potočar (ŠPO Radovljica). V kategoriji kadetinj smo spremljali napet boj za naslov državne prvakinje, ki ga je odločilo šele superfinale med današnjo zmagovalko Mio Krampl (AO Kranj) in danes tretjo Vito Lukan (ŠPO Radovljica). V superfinalu je zmagala Vita Lukan in si tako priborila naslov državne prvakinje v težavnosti med kadetinjami.

Kot zadnje dejanje letošnjega finala Državnega prvenstva v športnem plezanju bo finale v balvanih za članice in člane. Ker sta se Ema in Lucija pred za njiju neskončno dolgim tritedenskim odmorom želeli še zadnjič naplezati, bomo rezultate finala spremljali iz Balvanije ...

Ob zaključku državnega prvenstva si za marljivo treniranje, vztrajnosti, borbenost in izvrstne dosežke zaslužijo poklon prav vsi naši mladi športni plezalci in plezalke in celotna trenerska ekipa z Boštjanom Potočnikom na čelu.

26.11.2017
Lucija z zmago zaključila nastope naših tekmovalcev na finalu Državnega prvenstva v Kranju


AKSB/G-L, 25.11.2017: Uspešen 1. dan + 2. dan


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti