Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kofce in Veliki vrh

V torek, 14., do križa nad Kofcam, v nedeljo, 19. novembra, pa po grebenu na Kofce goro ter naprej na Veliki vrh

V torek, 14. novembra, sem se v popoldanskem času iz Jelendola odpravil proti Kofcam. S seboj sem vzel še cepin in dereze, ker sem hotel priti vsaj na Kofce goro. A že malo nad Kofcam me pogled na zasneženo Košuto odvrne od nadaljevanja. Klože, ki se jih je videlo, se brez pomislekov ustavil pri klopci in se zaradi vetra kmalu spustil nazaj po smeri prihoda.

V nedeljo se ponovno odpravim proti Kofcam, spet s cepinom in derezam in brez težav dosežem Kofce goro, do tu so že pred menoj hodili.
Naprej proti Velikem vrhu sledi predhodnikov ni bilo. Nataknem si dereze in v roke vzamem cepina. Hodim ves čas po grebenu, čez Toplar in vse do Velikega vrha. Ves čas me je spremljal veter, a me ni pretirano motil. Na vrhu čudoviti razgledi, kot vedno.
Sestopim po smeri prihoda in se vrnem po grapi pod Kofce goro in mimo Kofc na izhodišče.

 

 

1 komentarjev na članku "Kofce in Veliki vrh"

Matej Kucler,

Lepo je je na grebenu Košute, ko je sneg, bi pa še rad napisal, da do Kofce gore so hodil brez zimske opreme, kar pa se je meni zdelo pretvegano. Popoldne, ko se je pooblačilo pa so stopinje postale ledene. Tud pod grapo, ko gre pot prečno navzdol je bilo trdo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti