Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Napovedi

Napovedi so se uresničile: ta vikend bodo odprli smučišče

 

 

četrtek, 9. november 2017, ob 23:08, Urednik G-L, ogledov: 519

so se uresničile: ta vikend bodo odprli smučišče ... Vogel
Na Kaninu smuka že od petka  

Slovenske novice, 09.11.2017 11:11
Tisti, ki so nestrpno čakali, da si nadenejo smuči, jih bodo lahko preizkusili že ta teden.

VOGEL – Ljubitelji smučanja, pozor. Ta vikend bodo na smučišču Vogel začeli obratovati.

»Pred nami je zelo optimističen vikend, saj bomo pognali naše naprave! Jutri začne obratovati nihalka (8.00–18.00), v soboto in nedeljo pa zaženemo tudi del žičniških naprav (9.00–16.00). Predvidoma bo obratoval spodnji del smučišča: Storeč, Brunarica, Orlove glave in otroški park,« so zapisali na facebooku smučarskega centra Vogel.

Dodali so še, da bodo obratovali v manjšem obsegu in da bodo cene vozovnic nekoliko znižane. Dnevna vozovnica za odrasle, mlade in seniorje bo 20 evrov, otroci do 14,99 leta smučajo brezplačno.


Delo, 07.11.2017 15:41: Na Kaninu smuka že od petka

Sneg je letos na Kaninu presenetil, saj so otvoritev smučišča napovedovali za 16. december.

Bovec - Zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh so se v družbi Sončni Kanin odločili, da bodo nekaj smučarskih prog pripravili že do konca tega tedna. V petek bo začela obratovati žičnica Kanin, na voljo bo smuka na progah Sedlo in Prevala, ob morebitnem dodatno zapadlem snegu pa bodo skušali urediti tudi progo Skripi.

Prva smuka na Kaninu bo za otroke do 10. leta starosti v spremstvu staršev smuka brezplačna, za otroke nad 10 let starosti, študente in seniorje bo cena dnevne vozovnice 14 evrov, za ostale pa 20 evrov.

Sneg je letos na Kaninu presenetil, saj so otvoritev smučišča napovedovali za 16. december.

Na Kaninu so bili na novo smučarsko sezono pripravljeni že pred prvim snegom. Prenovili so dvosedežnico Graben ter uredili tudi progo Graben. Na čezmejnem smučišču imajo 12 žičniških naprav, ki v eni uri lahko pripeljejo 15.000 oseb.

Predprodaja smučarskih sezonskih in dnevnih kart za Kanin in povezano italijansko smučišče Sella Nevea (Na Žlebeh) se je začela že 15. oktobra in bo potekala do sredine tega meseca.

Na obnovljenem smučišču na Kaninu so prejšnjo smučarsko sezono, ko so smučišče ponovno odprli po sanaciji smučarskih naprav konec lanskega decembra in suhi zimi, ocenili za dobro. V približno 144 dneh delovanja smučarskih naprav so prepeljali okrog 20.000 potnikov, prav toliko pa jih je na Kanin prišlo tudi po italijanski strani, preko smučišča Sella Nevea.

Kaninsko smučišča je bilo v minuli zimi izbrano za drugo najboljše veliko smučišče v Sloveniji, povezava slovenskega in italijanskega smučišča pa je bila ponovno vzpostavljena po štirih letih, saj smučišče na Kaninu ni obratovalo vse od januarja 2013, ko je bila zaradi poškodbe zaustavljena krožno-kabinska žičnica. Junija tistega leta je v stečaj šla družba ATC Kanin, ki je upravljala s smučiščem.

eXTReMe Tracker