Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pohod

20.10.2017
Pohod na vrh Smrekovca ob 38. srečanju koroških planincev

 

nedelja, 22. oktober 2017, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 533

na vrh Smrekovca ob 38. srečanju koroških planincev

V soboto, 7. oktobra, je lepo sončno vreme pritegnilo planince tudi na Smrekovec (1577 m). V okviru 38. srečanja koroških planincev in akcije Slovenija planinari se planinci - bilo jih je okoli 200 - niso le zbrali pred kočo, ampak so se povzpeli na vrh.

Med okrog 200 obiskovalci je bilo največ Korošcev (dve planinski društvi sta pripeljali mlade planince) in Štajercev, a veliko tudi planincev iz drugih koncev Slovenije. Dopoldne se je tako na vrh tega ugaslega vulkana pod vodstvom naših vodnikov vlekla kača planincev (ob desetih je bil organiziran skupni vzpon), okoli enajstih se je tam opravilo fotografiranje za zgodovinski posnetek.

Ob dvanajstih je bila pri Domu na Smrekovcu (1377 m) prireditev s kulturnim programom. Navzoče so nagovorili: najprej prireditelji srečanja, to je PD Črna na Koroškem, njen predstavnik je bil zaradi odsotnosti predsednika Bojan Šipek, predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške Mirko Tovšak, predsednik PZS Bojan Rotovnik in županja občine Črna Romana Lesjak. Ob veselih zvokih Črnjanskih harmonikašev so se potem udeleženci okrepčali ob hrani (na voljo je bilo kar pet enolončnic) in pijači oskrbnika Toma Drolca in njegove partnerice Romane.

Prireditev je v celoti ustrezala glavnemu vodilu akcije Slovenija planinari: Varno in doživeto doživljanje planinskega sveta za vse.
Irena Greiner 
Vir: PZS.si 
 
eXTReMe Tracker