Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

3. tekmo

Državnega prvenstva v športnem plezanju je gostil AK Slovenska Bistrica

V soboto, 14. oktobra, so se, prvič po poletnih počitnicah, v težavnostnem plezanju na tretji tekmi v sezoni pomerili plezalke in plezalci v mlajših in srednjih kategorijah.
Na tekmi, ki jo je gostil Alpinistični klub Slovenska Bistrica, je nastopilo 137 plezalcev iz 29 klubov, med njimi tudi aktualna evropska prvakinja med mlajšimi mladinkami Vita Lukan.

AK Slovenska Bistrica se je še enkrat več izkazal z dobro organizacijo in atraktivno postavljenimi smermi, z dobrim plezanjem pa so nas razveselili tudi naši mladi plezalci – Ema Seliškar je zmagala med mlajšimi deklicami do 14 let, Lucija Tarkuš in Gal Leskovar sta osvojila 4. mesti med starejšimi deklicami in dečki do 16 let, Neven Otorepec 7. mesto med kadeti do 18. let, Tine Rupnik 14. mesto med cicibani do 12. let in Urban Zagoršek 15. mesto med starejšimi dečki.

Zjutraj so se z oprimki in previsno steno spoprijeli cicibani, cicibanke, mlajše deklice in mlajši dečki. Pri cicibankah je z osvojenima vrhovoma obeh smeri zmagala Zala Mlakar Starič (AO Kranj), Lina Funa (ŠPK Plus) in Eva Hren (ŠPO Kozjak) sta si delili 2. mesto. Pri cicibanih sta osvojila vrhova obeh smeri Janej Kotar Tominšek (PK Slovenske Konjice) in Gorazd Jurekovič (ŠPO Radovljica) – v superfinalu je višje splezal Janej in tako zmagal pred Gorazdom, tretje mesto je zasedel Tine Jakomini (PK 6b Ptuj). Tine Rupnik (AK Slovenska Bistrica) je zasedel 14. mesto.

Pri mlajših deklicah sta si po preplezanih smereh 1. mesto delili dve Emi - domačinka Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica) in Ema Kordež (AK Ravne) – v superfinalu sta obe dosegli enako višino, tako da je na koncu o zmagovalki odločilo hitrejše plezanje Eme Seliškar, ki je zmagala pred Emo Kordež, 3. mesto je zasedla Čopar Sara (PK Laško).

Pri mlajših dečkih so si po dveh preplezanih smereh prvo mesto delili kar štirje plezalci. V superfinalu je najvišje priplezal Timotej Romšak (PK Kamnik), drugo mesto je osvojil Jaka Jaki (DRPK), 3. mesto pa Tim Korošec (PK Škofja Loka).

Popoldan so se pomerili plezalci v srednjih kategorijah. Pri starejših deklicah je v kvalifikacijah najvišje priplezala domačinka Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica), v finale so se uvrstile še Maja Majcen (ŠPO Celje), Betka Debevec (PK Kamnik), Saša Brodej (ŠPO Celje) in Dominika Kodra (PK Kamnik). V finalni smeri se je najbolje znašla Maja Majcen, ki je zmagala pred Dominiko Kodra in Sašo Brodej. Lucija Tarkuš je zasedla 4. mesto.

Pri starejših dečkih je s kvalifikacijsko smerjo najbolje opravil Andrej Polak (PK Škofja Loka), 2. mesto je zasedel Aljaž Resnik (PK Kamnik), 3. Anej Batagelj (DEŠ), odličen 4. je bil domačin Gal Leskovar (AK Slovenska Bistrica), 5. pa Lan Marion Roženbergar (DRPK). V finalni smeri je vseh 5 finalistov obdržalo uvrstitev iz kvalifikacij. Urban Zagoršek (AK Slovenska Bistrica) je zasedel 15. mesto.

Pri kadetinjah so se v finale poleg aktualne evropske mladinske prvakinje Vite Lukan (ŠPO Radovljica) uvrstile še Mia Krampl (AO Kranj), Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak MB), Lučka Rakovec (ŠD Proteus), Lana Skušek (ŠPO Komenda) in Petra Glušič (AK Ravne). V finalu je z izvrstnim plezanjem in osvojenim vrhom zmagala Vita Lukan, 2. je bila Mia Krampl in 3. Urška Repušič.

Pri kadetih so se v finalu pomerili Luka Potočar (ŠPO Radovljica), Žiga Zajc (PS Ascendo), Klemen Novak (AO Kranj) in Havijer Lešnik (DEŠ). V finalu je z osvojenim vrhom finalne smeri prepričljivo zmagal Luka Potočar, 2. mesto si je priplezal Havijer Lešnik in 3. Žiga Zajc. Neven Otorepec (AK Slovenska Bistrica) je osvojil 7. mesto.

Po treh tekmah Državnega prvenstva je Ema Seliškar s tremi zmagami na prvem mestu med mlajšimi deklicami do 14. let, Lucija Tarkuš in Gal Leskovar sta med starejšimi deklicami oziroma dečki do 16. let na odličnem 3. mestu.

 16.10.2017
3. tekma Državnega prvenstva v športnem plezanju

Rezultati | Fotografije 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti