Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

3. Tek

Bojan  Ambrožič: ... na Triglav (TNT)

Letos je bil že 3. Tek na Triglav.
Zaradi obilnih snežnih padavin izpred desetih dni, ko je na Triglavu zapadlo prek pol metra snega, je bila tokrat proga skrajšana zgolj do Kredarice. S tekom smo začeli iz Krme ob sedmih zjutraj, komaj pol ure po tem ko se je zdanilo. Žal smo se na štartu zbrali zgolj trije. Vendar se nisem preveč sekiral. Vreme bo lepo. Dober trening bom pa naredil v vsakem primeru.

Vse do Ržkih podov je bilo vreme še turobno, saj smo bili pod plastjo megle. Šele na Kalvariji sem se dokončno dvignil nad meglo. Vendar je bilo še vedno hladno, ker je pihal veter. Na Kalvariji se je tudi začel sneg na poti. Sneg močno pobira in bo verjetno skorajda v celoti izginil v enem tednu dni. Na Kredarici je bilo vreme brez oblačka. Žal pa je bilo zelo mrzlo. Prijazni planinci so mi na srečo posodili jakno. Nase pa sem navlekel kar dva sloja tekaških pajkic. Prav tako so mi poročali, da so razmere na Triglavu dobre.

Tako sem se odpravil še sam proti vrhu Triglava. Skorajda celotno pot do vrha Malega Triglava je še pod snegom. Na dveh strmih mestih (dvakrat po dva metra) so tudi jeklenice zakopane pod snegom. Tako da je tu potrebna izdatna previdnost. Na tem mestu, bi bil (vsaj pri sestopu) potreben cepin. Čeprav sem imel s seboj veriga dereze, jih pri vzponu nisem potreboval. Za sestop pa sem si nataknil dereze, da bi mi ne bi drselo na poledenelih odsekih. Teh pa je bilo vse manj, saj se je sneg po 10. uri hitro začel južiti. Na grebenu proti vrha Triglava je 5-10 cm snega, ki pa ne predstavlja težav. Največja težava je bila nepričakovano huda gneča (veliko tujcev).

Dan je bil prelep. Veter je ponehal in na Kredarici je postalo zelo toplo. Na Kredarici smo se potem sončili skorajda tri ure. Vmes pa smo celo zaigrali partijo odbojke (da, nekdo je na Kredarico prinesel žogo). Redkejši zrak se tudi pri odbojki pozna, saj smo vsi hitro postali zelo zadihani. Nazadnje pa nas je v Krmi čakal še piknik.

  30.09.2017
3. TEK NA TRIGLAV (TNT)

Arhiv tekov na Triglav:
Tek na Triglav, junij 2017
Tek na Triglav, 2016
1. TNT (Tek na Triglav) 2015
Tek na Triglav iz Vrat, 2010
Tek na Triglav po Dolini Triglavskih jezer, 2010
Tek na Triglav iz Krme, 2009

 FB filmčki: glej BojanAmbrozic >

 

  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti