Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

SP v Edinburgu

25.09.2017

 

Fotografije: arhiv Jurija Ravnika

torek, 26. september 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 697

Tanja zlata in Gregor srebrn na tekmi svetovnega pokala v paraplezanju

Člana slovenske paraplezalne reprezentance Tanja Glušič in Gregor Selak sta na tekmi svetovnega pokala v paraplezanju 24. septembra na Škotskem že tretjič letos stopila na zmagovalni oder. Korošica je v svojo zbirko dodala zlato, Gorenjec pa srebrno odličje.

Glušičeva in Selak sta letošnjo tekmovalno sezono začela z dvojno zmago na paraplezalnem mastersu v Imstu v začetku julija, konec julija na prvi tekmi SP 2017 v paraplezanju v Brianconu osvojila srebrno oz. bronasto medaljo, dva meseca pozneje pa svojo zbirko odličij v prestolnici Škotske dopolnila z zlatom oz. srebrom svetovnega pokala.

Gluhoslepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je nastopila v kategoriji B3 (omejitev vida), v kateri so tekmovale vse slepe in slabovidne tekmovalke. V finalu je 21-letna Korošica pometla s konkurenco in tako ob odličnem plezanju za sabo pustila drugouvrščeno Italijanko Martino Pellandra in tretjeuvrščeno Italijanko Alessandro Mammi.

Gregor Selak (ŠPD Gre gor), športni plezalec z multiplo sklerozo, nekdanji član slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, tekmuje v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem). V strnjeni moški konkurenci se je 28-letni Škofjeločan veselil srebrne medalje. Zmago je slavil Francoz Mathieu Besnard, tretji je bil Britanec Michael Cleverdon.

"Super tekma. Kvalifikacijske smeri so bile slabe, upam, da se to spremeni v naslednji sezoni. V finalu je bila Tanja razred zase in je preplezala še enkrat dlje od ostalih finalistk, kar je samo logičen odraz njene odlične pripravljenosti. V Gregovi kategoriji so trije tekmovalci res izenačeni in odločajo malenkosti. Oba z Gregom sva zadovoljna, ampak na naslednji tekmi gremo na zmago!" je nastope svojih varovancev ocenil selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

Paraplezalce v letošnji sezoni sezoni čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer 7. in 8. oktobra v Sheffieldu (Velika Britanija) ter 2. in 3. decembra v Bangaloreju (Indija).

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker