Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Temna plat

SiolNET -  Alenka Teran Košir: ... množičnega obiskovanja Triglavskega pogorja

"Če je v nahrbtniku prostor za liter žganice, se bo našel tudi prostor za smeti, kajne?" #foto

V slovenskih gorah je bilo pretekli konec tedna izjemno veliko obiskovalcev.
Planinske koče v visokogorju so pokale po šivih, posledice obiska pa so danes vidne tudi v gorah smeti, ki jih nekateri nemarno puščajo vsevprek. Pod posteljami in klopmi, v sanitarijah, pred kočo ... Na težavo so opozorili tudi v Triglavskem domu na Kredarici in Domu Valentina Staniča pod Triglavom.

Na težavo malomarnega ravnanja z odpadki so najprej opozorili v Domu Valentina Staniča pod Triglavom, kjer so imeli ta konec tedna zasedene vse postelje. "Da ne bomo objavljali samo lepih razgledov in dobre hrane ... Smeti!" so zapisali na Facebooku in zraven prilepili fotografijo iz umivalnice, polne odpadkov.

"Tole je še razmeroma lepo urejena umivalnica po polnem koncu tedna pri nas. Koši za smeti v umivalnici in na stranišču postanejo odlagališče vseh mogočih odpadkov. Smeti po sobah, smeti v jedilnici, smeti pred hišo. Poleg tega, da nam pospravljanje vzame veliko časa, je treba smeti iz koče peljati nazaj v dolino, kar tudi stane.

   Dom Valentina Staniča pod Triglav oskrbujejo s helikopterjem, ta pa v dolino odpelje tudi smeti. Vsak kilogram je treba plačati.
   Foto: Facebook

Žalostno, da smo grozni okoljevarstveniki, bio, eko in še marsikaj naravnani, po drugi strani pa nam je težko pospraviti za seboj bananine olupke, robčke, plastenke. Če lahko s seboj v hribe prinesemo liter žganice, se bo pa našel tudi prostor za naše smeti, kajne," so se spraševali na družbenem omrežju.

 28.08.2017 20:18
TEMNA PLAT MNOŽIČNEGA OBISKOVANJA TRIGLAVSKEGA POGORJA

Facebook, 27.08.2017 ob 11:31

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti