Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Janja tretja

 26.08.2017 21:49
Janja Garnbret tretja v Italiji

Janji tokrat ni uspelo višje od tretjega mesta. Foto: Jože Suhadolnik

nedelja, 27. avgust 2017, ob 13:45, Franci Savenc, ogledov: 686

Delo - STA: ... na letošnji četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Arco 2017

Na četrti postaji svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Arcu je Janja Garnbret zasedla tretje mesto.

Arco - Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je osvojila tretje mesto na letošnji četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v italijanskem Arcu. Osemnajstletna Korošica je z novimi stopničkami ubranila mesto vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Garnbretova se je tudi na četrti tekmi svetovnega pokala v težavnosti zavihtela na oder za zmagovalke, potem ko je zmagala na prvih treh tekmah.

Garnbretova je v Arcu vodila po kvalifikacijah in polfinalu v finalu pa so ji priznali višino 32+, kar ni bilo dovolj za prevzem prvega mesta. Zmago je slavila Jain Kim iz Južne Koreje, Švicarka Anne-Sophie Koller je bila druga. Obe sta imeli višino 38, Kimova, druga po polfinalu, je slavila na podlagi boljšega polfinalnega dosežka, saj je bila Kollerjeva v polfinalu šesta.

Garnbretrova je bila edina slovenska predstavnica v finalu. Pri moških je slavil zmago Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Čeh Adam Ondra, tretji Avstrijec Max Rudigier.
Slovenija je imela v polfinalu tri predstavnike. Mina Markovič in Domen Škofic sta v polfinalu vpisala 21. mesto.
Mia Krampl je tekmo končala na 30. mestu, Tjaša Kalan je bila 34., Tjaša Slemenšek 37., Jernej Kruder 50., Milan Preskar 56. in Klemen Bergant 62.

Garnbretova letos blesti v balvanih in težavnosti. Na balvanskem tekmovanju v bavarski prestolnici je osvojila kar štiri kolajne, zmagala je na tekmi svetovnega pokala, v skupnem seštevku je balvansko sezono končala na drugem mestu, na evropskem prvenstvu v balvanih, ki je v Münchnu potekalo hkrati s finalno tekmo svetovnega pokala, je osvojila srebro, uspehe pa je za popolni komplet dopolnila z zlato kolajno in naslovom najboljše na stari celini v olimpijski kombinaciji, ki bo na sporedu olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo čez en mesec, 24. in 25. septembra, v Edinburghu na Škotskem. Sezona se bo končala novembra v Kranju, kjer je lani Garnbretova prejela pokal za premierni naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker