Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kaj dogaja

AO Rašica: Medvoška smer v Temenu - Jugovzhodna stena Begunjščice - Spominska smer Mihe Laha

24.08.2017 - Roman Strmšek: Medvoška smer

S Kekcem sva izkoristila lep dan za dopust in jo švignila v Medvoško smer v Teme. Izkazalo se je, da je bil strah pred krušljivostjo odveč. Slika smeri v Miheliču odstopa od dejanskega stanja.
Lepa in zahtevna smer, ki te napolni za par dni.


23.08.2017: Jugovzhodna stena Begunjščice
Janc-Mali s/z (bodočimi) tečajci

V sredo po službi smo šli Janez Toni, Mifi & bodoča tečajnica Tea pogledat kok je Janc-Mali podrt (je kr). Iz parkirišča smo štartal ob štirih. Ful so nam manjkal frendi, ker se je tečajca poslušal ampak je vseen šlo in z minimalno sproženga kamenja. Osmice smo podrl ob 19.15 in šli prevert, če so tuneli še mokri (spoiler alert: mokri k jst po zadnji epizodi Game of thrones).
Tea se nama na po-turnem-piru ni pridružila, ta del bomo mogl še naučit. Skratka luštna kratka turca v dobrih pogojih in zagotovljena še ena tečajnica. (MiFi)


22.08.2017: Spominska smer Mihe Laha (Lahova) v Vežici

V soboto sva z Miho Jarmom izkoristila dopoldne in šla plezat Lahovo smer v Vežici. Smer je strma in premore, ko se spodobi za Vežico, res kompaktno skalo s kakšnim slabšim vsadkom - vsaj za neuplezane frikote. Za neuplezane pa poskrbijo tudi vzorno navrtana sidrišča, po katerih se z dvojno vrvjo elegantno spustiš nazaj do sendviča (glede na število sidrišč, je verjetno(!) možen spust tudi z enojno (verjetno 70m) vrvjo. Smer je res navdušila, vendar ima eno slabo lastnost: prekratka je! Na sestopu pa naju je še malo opralo. Pa tudi klopov je kar nekaj. Slik ni. (Didi)

24.08.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti