Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žabiški Kuk

Za dražit prijatelje - Miljko Lesjak:... - v pričakovanju utrinkov, 12.-13. 8. 2017

Končno mi je le uspelo, da ob obilici fotografiranja in urejanja slik nekaj spravim tudi v obliko, ki je primerna za objavo. Fotografiranje utrinkov na Žabiškem ali Žabijskem Kuku, kot komu bolj paše, ni bilo ravno optimalno, je bilo pa kljub temu zelo lepo.

Dnevi v tem mesecu so naporni, da je kaj. Dolina je polna adrenalina željnih turistov in reševanja se vrstijo dan za dnem. Dela doma je veliko in časa za obisk gora kar zmanjkuje.

A vsake toliko si ga je potrebno nekaj vzeti tudi zase in se za nekaj ur odklopiti od tega ponorelega sveta.

Tokratna noč naj bi bila drugačna od preostalih. Obljubljala je, tako kot vsako leto ob tem času, velik roj utrinkov, ki se bodo kazali čez vso noč. Nebo v dolini je bilo jasno, napoved vremena ponoči zelo lepa in pričakovanje veliko.
Kljub luni, ki se bo v drugem delu noči sprehodila čez nebo.

Težko otovorjen z aparatom, objektivi, stativom in tudi puhastim kompletom za dolgo in mrzlo noč sem odhitel z Močil naravnost navzgor proti Žabiškemu Kuku. Malo naivno sem upal, da bom tako otovorjen prej kot v eni uri na vrhu. Kako pravijo? Malo morgen … Do grebena sem uspel priti, potem pa se je začela pravljica barv.

Tu je nadaljevanje: Žabiški Kuk v pričakovanju utrinkov. < /p>

Klik z miško na to povezavo, malo potrpljenja, da se 15 MB velika datoteka naloži na in odpre. Potem boste vstopili v moj svet.
Miljko  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti