Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Odlični rezultati

26.07.2017 16:10
Slovenski tekmovalci nadaljujejo z odličnimi rezultati

 

petek, 28. julij 2017, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 656

Urška Repušič (foto Jan Novak)

Friko - Jernej Peterlin: Urška Repušič, Anže Peharc in Lana Skušek do medalj v L'Argentieru.

Po zmagoslavju Janje Garnbret na tekmi svetovnega pokala v Chamonixu je prejšnji teden s tekmovanji na francoskih tleh nadaljevala mladinska reprezentanca. Na tradicionalnem tekmovanju Tout A Blocs so se najprej merili na tekmi za evropski mladinski pokal, kasneje pa so svoje moči preizkusili še na odprtem tekmovanju v absolutni kategoriji.

Urška Repušič (foto Jan Novak)Na tekmi evropskega mladinskega pokala je Urška Repušič dosegla v kategoriji kadetinj dosegla svojo prvo zmago, uspeh v tej kategoriji pa je z uvrstitvijo v finale in končnim šestim mestom dopolnila še Lana Skušek. Slovenija je imela dve finalistki še v kategoriji starejših deklic. Letija Fajfar je dosegla četrto, Betka Debevc pa osmo mesto.

Tri dni kasneje je potekal še finale odprtega tekmovanja v absolutni kategoriji, kjer so slovenski tekmovalci pobrali kar tri medalje. Anže Peharc je dosegle prestižno zmago v moški kategoriji, Urška Repušič in Lana Skušek pa sta potrdili dobro formo, saj sta zasedeli drugo in tretje mesto v ženski kategoriji.

Tekmovanja v športnem plezanju na najvišji ravni se bodo nadaljevala v Franciji, in sicer v Briançonu. Že danes se v tekmovalnih smereh merijo paraplezalci, kjer Slovenijo zastopata Tanja Glušič in Gregor Selak, 28. in 29. julija pa se bo slovenska članska reprezentanca z vsemi najboljšimi merila na tretji tekmi za svetovni pokal v težavnosti.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker