Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovenska avantura 2017

28.06.2017
Advernture race Slovenia: Official results(XLSx)

petek, 30. junij 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1301

Turni.si - Špela Zupan: ...  – Adventure race Slovenia 2017

Od Bovca do Škofje Loke

V nedeljo se je zaključila že štirinajsta Slovenska avantura – Adventure race Slovenia.
Športna prireditev, ki vsako leto vrhunsko pripravljene športnike, ki jim fizični in psihični napori predstavljajo prav poseben izziv, popelje po neokrnjenih lepotah Slovenije.

Avantura se je začela že v četrtek, 22. junija, s slavnostno otvoritvijo, sledil pa je prolog, kjer so se udeleženci borili za najboljše startne številke. Najbolje sta se odrezala člana ekipe Pustolovec RAJD 1, kar je pomenilo, da se bosta lahko nepozabni avanturi naproti zapodila prva.

V petek, 23. junija, so ekipe okoli 8. ure zjutraj prispele v Bovec, kjer je bil start letošnje avanture. Za razliko od avantur prejšnjih let, smo imeli letos namesto dveh kategorij samo eno, in sicer kategorijo Popotnik, kjer se dva tekmovalca spopadeta z 200 kilometri.

Ob 9. uri se je začelo zares. Šestnajst ekip iz Nizozemske, Češke, Hrvaške, Nemčije in Slovenije se je pognalo proti Škofji Loki, kjer je bil letos cilj. Začeli so s trekingom do Žmuklice, se tam usedli v čolne in veslali po Soči do Srpenice, nato se pognali naprej do Sušca, kjer je bilo na vrsti soteskanje in dalje do boxa 1, ki se je nahajal v Drežniških Ravnah. Tam so se avanturisti spočili, okrepčali in naredili načrt za nadaljevanje avanture, potem pa odkolesarili do Cerknega. Na poti so se spopadli še z mestno orientacijo in trekingom, eden od izzivov je bil tudi abzajl.

Tako so udeleženci v soboto, 24. junija, v zgodnjih jutranjih urah prispeli do Cerknega, kjer jih je presenetil vonj po kavi, ki jim je okrepila telo in duha. Tam so opravili orientacijski tek, potem pa pognali pedala naprej do Podvrha. Sledil je še treking, kolesarjenje, vmes pa še en hiter spust v jamo Marijino brezno. S kolesom so pot nadaljevali do Škofje Loke do boxa 2, vendar pa to še ni bil konec. Preden so prečkali ciljno črto, so se podali še na večurni treking po mestu. Prve ekipe so prispele v cilj okoli 18. ure. Udeležence je na cilju najprej čakal težko pričakovanj topel obrok, potem pa so se vsi skupaj vrnili nazaj v Velenje, saj je bila v nedeljo na sporedu še razglasitev zmagovalcev.

V nedeljo, 25. junija, je ob 12. uri v Avtokampu Velenje sledila uradna razglasitev rezultatov. Zmagovalne stopničke so zasedle tri slovenske ekipe. 3. mesto je pripadlo ekipi Vaitapu Adventure valley, 2. mesto ekipi Pustolovec RAJD 2, prvo mesto pa si je priborila ekipa Pustolovec RAJD 1. Te ekipe so sicer s seboj domov odnesle nagrade, vendar pa so bili zmagovalci te avanture prav vsi.

Tako se je letošnja, že štirinajsta Slovenska avantura uradno zaključila. Avanturisti so bili navdušeni nad traso, ki je ponujala pestro paleto takšnih in drugačnih izzivov in jih popeljala po lepotah slovenske narave. Zadovoljni s svojimi dosežki, ter polni novih izkušen in zanimivih zgodb, so se vrnili domov. Zagotovo se bodo vrnili še prihodnje leto. Po koncu smo si seveda tudi organizatorji privoščili zaslužen počitek.

Se vidimo na Slovenska avantura 2018 (med 14. in 17. junijem)!

eXTReMe Tracker