Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Očistimo naše gore


Vir: PZS - Vipava 2017

sreda, 28. junij 2017, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 823

Planinsko-ekološka akcija v nedeljo, 2. julija, prihaja v Kamniško Bistrico.
Gorenjski glas: Očistimo gore

Pri planinskem domu v slikoviti alpski dolini je zbor ob 9. uri. Najprej bodo v družbi planinskih vodnikov očistili okoliške planinske poti - družine in manj izkušeni pohodniki nezahtevne poti, izkušenejši pa tiste zahtevnejše.

Planinski dan se bo po malici in razglasitvi najboljših čistilcev nadaljeval z ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter s čisto posebnim biatlonom, pri katerem se bodo tekmovalcem pridružili tudi člani slovenske biatlonske reprezentance na čelu z Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem in Tejo Gregorin. Da bo hoja v hribe varna in odgovorna, bodo z nasveti (po)skrbeli člani Gorsko reševalne zveze Slovenije. Ti bodo na orientacijskem pohodu za otroke prikazali, kako v praksi deluje njihov nov sistem za reševanje ponesrečencev v gorah, poučna pa bo tudi delavnica prve pomoči z oživljanjem in uporabo defibrilatorja. Seveda pa ne bosta manjkali niti atraktivna tirolska žičnica in plezalna stena.
Športno popoldne bo popestril gost, skakalec Cene Prevc.

Da bo organizacija lažja, prosijo, da udeležbo sporočite na [email protected] ali na Očistimo gore.

Pridružite se in povabite tudi prijatelje!
Vir: PZS.si

Gorenjski glas, 27.06.2017 - Aleš Senožetnik: Očistimo gore

Kamniška Bistrica – V nedeljo, 2. julija bo znova potekala vseslovenska akcija Očistimo naše gore v organizaciji Zavarovalnice Triglav. Ljubitelji gora in čistega okolja se bodo zbrali ob 9. uri pri Domu v Kamniški Bistrici, kjer bodo dobili rokavice in biorazgradljive vrečke za pobiranje smeti. Nato se bodo podali na tri različne pohode, ki so prilagojeni najmlajšim, malo starejšim in zahtevnejšim planincem. Kot obljubljajo organizatorji, vse planince čaka malica, zabavne športne igre ter poučne delavnice. V sodelovanju z Gorsko reševalno službo Slovenije bodo predstavili tudi program SarOS za hitrejše reševanje ponesrečencev v gorah, reševalci pa bodo za otroke organizirali tudi orientacijsko tekmovanje.

eXTReMe Tracker