Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tičarica in Škrnatarica

S Poldovega rovta po gozdu do PP, nato desno po njej do široke grape ...

... Po grapi je sledil dolg vzpon do vidne poličke na desni strani. Sledilo je še po prehodih in strmih travah na vrh Tičarice. Po počitku še na Škrnatarico.

V nedeljo, 18. junija, se nas je nekaj odpravilo iz Vrat na Tičarico in Škrnatarico. Začeli smo na Poldovem Rovtu, se vrnili malo po cesti nazaj v smeri Mojstrane in nato zavili levo, mimo hišic v strm gozdnat brezpotni teren.
Po 3/4 ure hoje smo prišli do poti PP. Tej smo sledili v desno kar nekaj časa, dokler nismo prišli do široke grape. Po grapi navzgor smo hodili kar nekaj časa, dokler nismo na desni zagledal poličko. 
Po polički previdno nadaljujemo pot, nato med macesni in strmimi travami je ponovno potekal dolg vzpon do Tičarice. Ko prispemo na vrh Tičarice, si oddahnemo, spočijemo od naporne hoje, se nagledamo razgledov.

Po vsem tem smo odkorakali naprej, po grebenu do previsne stene, v levo po prehodih in ponovno strmih travah, malo v desno smo prišli pod Škrnatarico. Tukaj smo si vzeli kar nekaj časa za počitek, malico in vajo za vrvno tehniko. Na Škrnatarico smo splezali po levi strani.
Ko smo bili vsi na vrhu, je sledil krajši počitek, nato pa "abzajl"; brez vrvi nazaj dol ne gre. Po uspešnem spuščanju še pospravimo opremo in se vrnemo v smeri prihoda.

 

Tičarica in Škrnatarica nad dolino Vrat


Z vrha Tičarice

 


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti