Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nejc Kuhar

Turni.si - Špela Zupan: ... drugi na Santa Caterina VK

Po vertikal kilometru na začetku maja se je Nejc Kuhar pretekli konec tedna ponovno udeležil svoje paradne tekaške discipline in bil znova izredno uspešen.
V petek, 16. junija, se je udeležil Santa Caterina Vertikal Kilometra in osvojil drugo mesto, kar kaže, da svojo pripravljenost odlično stopnjuje, najpomembnejše tekme sezone pa bodo na vrsti konec julija, ko se bo tradicionalno udeležil Dolomites VK, nato pa še Verticala Col di Lana, ki doslej ni nikoli prišel na vrsto, saj se je v koledarju prekrival s Tekom na Grintovcem, nato pa bo znova nastopil še na ekstremnem vertikalu Red Bull K3.

Santa Caterina Vertikal Kilometer z 2,9 km dolgo traso ni med najbolj strmimi vertikali, se pa v zadnjem delu teren močno postavi pokonci, poleg tega je mestoma tehnično izredno zahteven. Letos je s progo najhitreje opravil Kuharjev turnosmučarski kolega Michele Boscacci s časom 34' 54''. Nejc Kuhar je 2. mesto osvojil s časom 35' 11'', tretji pa je bil Patrick Facchini s časom 35' 37''.

Nejc Kuhar je po tekmi za naš portal zapisal: »Letos sem s tekaško sezono začel en mesec prej kot po navadi, kar se pozna tudi na pripravljenosti. Zadnje dni pred tekmo sem čutil, da so noge prave in pričakoval sem dober nastop. Za zmago mi je sicer zmanjkal nekoliko hitrejši štart, naslednjo priložnost pa bom imel čez dober mesec v Canazeiu.«

Pri dekletih je bila najhitrejša Italijanka Valentina Belotti s časom 41' 21'', sledili pa sta ji Finka Susanna Saapunki in Italijanka Francesca Rossi.

18.06.20017
Nejc Kuhar drugi na Santa Caterina VK 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti