Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šest dni Bohinja (3)

Srednji svet: Čeprav je bil Vogel za ta dan v načrtu, nas je sam povabil že prejšnji dan, ko smo pohajkovali po severni obali Bohinjskega jezera.

Orlova glava

 
Kaj nas je pripeljalo na Vogel, je bila včerajšnja misel ali današnja gondolska žičnica? Brez prvega ne bi bilo drugega. Še preden smo stopili v veter, so se dekleta posedla za čaj, kavo in kuhanček. Prepustim se toku dogajanj in vročemu, sladkemu vinčku. Večina smučišča je golega do grušča, v katerega so zmleli teren za smučarske proge. Le osamljena mesta v senci so okrašena z ostanki snega. Čas je vzeti pot pod noge. Cesta proti Zadnjemu Voglu je navidezno neprijazna, saj je ledena in senčna, zato se vrnemo na smučišče. Kam nas bo pripeljalo?
 
   
 
Sredi pobočja smo v delnem zavetju in enakomeren korak nas počasi ogreje. Razgledno točko najdemo na manjši skali blizu izstopne postaje sedežnice. Ima nenavadno rožo razgledov, napisi vrhov in krajev so nekaj posebnega. Nekdo se je krepko pošalil, saj Ljubljano kaže v smeri Grintovcev. Hiška ne daje dovolj zavetja, veter je močnejši od naše vztrajnosti. Ena ura nas loči od Rjave skale, preden bo teren prekrila Šijina senca. Zadnje žarke ponovno lovimo pred poslopji gondolske žičnice. Domislim se – ves dan pohajam v pižami in z menoj šest deklet, vse brez pižame … za mrzlo in vetrovno vreme sem jo oblekel namesto ogrevalnih hlač.
 
   
 
Iztok Snoj

 

 

 

 

 

 

 

 


Vogel, 29. december 2016

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti