Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Danes

okoli devete ure po lokalnem času sta Nives Meroi in Roman Benet dosegla vrh Anapurne (8091 m) in s tem zapolnila seznam vzponov na vseh 14 osemtisočakov.
 PlanetMountain

Po zadnjih vesteh (Leila Meroi) sta že sestopila do bivaka na višini okoli 7200 metrov (mesto, kjer je navadno T4), kjer bosta počivala, čez dva dni pa bi morala priti v bazo.


PlanetMoutain: Nives Meroi in Roman Benet sta se povzpela na Anapurno

... ob 10.30 po lokalnem času. Z njima sta bila na vrhu Španca Alberto Zerain (10. osemtisočak) in Jonatan Garcia.
Po poročanju www.2x14x8000.com so zapustilio tabor 4 (7100 m) ob 24.30 in po desetih urah dosegli vrh. Zdaj pa so se že vrnili v tabor 4.

 

4 komentarjev na članku "Danes"

Igor Pavlič,

Zdaj nam ne preostane drugega, kakor da čakamo na prvi istospolni par, ki bo stal na vseh osemtisočakih. Zanimivo bi bilo vedeti, katera naveza je najbližje temu rekordu.


Marjan Bradeško,

Nives in Roman sta tu predvsem pokazala nekaj izjemnega - kako se ne spustiš v tekmo za vsako ceno (Nives ja kazalo, da bo prva ženska z vsemi osemtisočaki) - pa vendar zmagaš. Zmagala sta v Romanovi bolezni (tudi zahvaljujoč dobri zdravstveni oskrbi), zmagala sta v skrbi in v predanosti drug za drugega, in ja - zdaj imata zmago potrjeno tudi s številkami. Dvojno. Prvi zakonski par, pa še Roman kot prvi Slovenec. Za povrhu pa še "mednarodni" par. In predvsem - nista hitela, bila sta vztrajna in predana. Pravi zgled! Bravo in čestitke!


Tone Škarja,

S tem imamo Slovenci tudi posameznika z vsemi 14 osemtisočaki, najbrž sta pa tudi prvi zakonski par, ki je skupaj prišel na vse osemtisočake. Zakaj je tako, se lepo razbere iz knjige NE PUSTIM TE ČAKATI Nives Meroi.


Marjeta Štrukelj,

G. Pavlič, ...in vaš par je?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti