Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po severni obali Velenjskega jezera

Srednji svet: Bilo je sredi visoke poletne sezone. Jutranji promet proti morju je bil gost in napet, v nasprotni smeri pa je bila cesta prazna in vožnja proti Štajerski sproščena.

Proti prometnemu toku

 
Vsak začetek je lahak, ko gre za potep okoli Škalskega jezera. Oči so se kopale v svetlozeleni barvi, ki je prevladovala v okolici vode. Vnovič sem šel na gozdno stran Velenjskega. Pot je bila sveže pokošena z motorno kosilnico, čeprav je tabla na začetku opozarjala, da je zaradi nevarnosti usedanja tal zaprta za pešce. Veter je nenadoma spremenil smer. Uplinjeno vodo iz dimnikov termoelektrarne je potegnilo poševno nad Velenjsko kotlino in z odsevom na vodi ustvarilo nepričakovano podobo.
 
   
 
Spomnil sem se, kako sem med vožnjo proti Letušu nad Oljko goro ugledal lep dimni oblak TEŠ-a, vendar nisem imel priložnosti narediti posnetka. Kako postati sanjalec z zavestjo, nas v šoli niso učili. Verjetno sem željo oblikoval s podobami in jo tako spremenil v uresničljive sanje. Vse večkrat opažam, da sem si doživeto zaželel nekoč v preteklosti. Krščanski svet govori o angelih, jaz pa verjamem v duhovno vodstvo, ki mi pomaga pri uresničevanju želja. Joj, koliko dela ima z usklajevanjem bodočih dogodkov pri ljudeh, ki nenehno spreminjajo odločitve …
 
   
 
Obisk v Topolšici je sestavni del potepov po Šaleški dolini. Obiskal sem drevesa v zdraviliškem parku. Zakaj bi obiskoval samo ljudi? Ker so nas tako učili ali navadili? Ob posebej mi ljubem visokem boru sem se odločil, kaj bom počel naslednji dan – plaval v jezeru, čistejšem od Blejskega in bolj toplem kot je Bohinjsko, si na njegovi mehki obali vzel knjigo v roke in jo bral v družbi prijetnih ljudi. Nisem dvomil, da me bo čakalo kakšno presenečenje, čeprav si nisem mislil, da bom plaval z labodi.
 
Iztok Snoj

 

 

 

 

 

 

 

 


Šaleška dolina, 26. avgust 2016

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46063

Novosti