Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kanjavec

Igor Zlodej: Dejansko sem imel namen samo na Kanjavec iz Zadnjice, zato nisem vzel nobene hrane, pijače pa le minimalno, pač kolikor je rabim za tak vzpon.

Vmes se odločim, da izkoristim odlične razmere in s Kanjavca po res ta najboljšem snegu odsmučam na Velo polje. Tam nalepim pse in se povzpnem na Kredarico. Franci in Cveto se ravno odpravljata, meni pa Rado postreže s pijačo in počasi se odpravim na vrh. Pot nič posebnega, zato je niti ne bom opisoval. Na vrhu malo posedim, potem pa nazaj dol. Nekaj pojem, grem še na večerni sprehod, potem pa pivce za lažje spanje.

Vstanem še pred sončnim vzhodom in grem na vrh Kredarice, potem pa uživam ob rojevanju novega dne. Vem, da je sneg še trd, ampak ni časa čakat. Poslovim se od Jožeta in Radota, nato pa od kozorogov (Ibex 94 Carbon XLT) izstisnem tisto najboljše in odsmučam po res trdem snegu na višino Konjskega sedla in se s smučmi na nahrbtniku in derezami na pancerjih povzpnem do koče Planika, ter odsmučam v smeri "letališča" to je izravnava na vzhodni strani Šmarjetne glave. Tam spet lepim pse in se povzpnem na Glavo v Zaplanji, še prej malo posedim na Lojzetovi klopci.

Smučanje mimo Doliča v konto pod Zob Kanjavca je ena sama poezija, še enkrat lepim pse in grem v smeri Hribaric, kamor pa seveda ne pridem, saj že prej zavijem na vrh Kanjavca. Spet malo posedim, potem pa ob 11.45 po "prestavljeni" uri odsmučam v dolino 7. jezer.
Ko misliš, da je bilo tisto z Glave v Zaplanji najboljše, si seveda v zmoti, ker je tole s Kanjavca najboljše.

Še enkrat lepim pse in na rob Prehodavcev, potem pa dol na sedlo Čez Dol in v Zadnjico.

Tako včeraj, kot danes kraljevska tura.

30.03.2017 15:47
Kanjavec, Triglav, Glava v Zaplanji, Kanjavec, 29. in 30.3.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45947

Novosti