Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovenski planinski muzej

 ...02.2016


 

sobota, 25. februar 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 709

postal prva info točka Alpske konvencije v Sloveniji

V sredo, 22. februaarja, sta v prostorih Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani generali sekretar Alpske konvencije, Markus Reiterer in direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice, Irena Lačen Benedičič ob prisotnosti predstavnice Ministrstva za okolje in prostor Blanke Bartol podpisala pogodbo o sodelovanju.

Alpska konvencija je mednarodna pogodba, ki so jo sklenile alpske države (Avstrija, Francija, Italija, Liechtenstein, Monako, Nemčija, Slovenija in Švica) ter EU za trajnostni razvoj in zaščito Alp. Alpe so s svojo biotsko raznovrstnostjo, vodnimi in lesnimi viri, naravno, kulturno in gospodarsko okolje, prebivališče za skoraj 14 milijonov ljudi in privlačna turistična destinacija za približno 120 milijonov obiskovalcev letno.

Cilj Info točk je širjenje vedenja o Alpski konvenciji ter ozaveščanje o pomembnosti implementacije njenih ciljev tudi na področjih, ki niso v neposredni bližini sedežev Stalnega sekretariata ali za izvajanje konvencije pristojnih ministrstev. Tesna povezanost Info točk z območjem, kjer se nahajajo, omogoča uresničevanje ciljev konvencije z vključevanjem lokalnega prebivalstva, uprave, turistov, lokalnih institucij ter širokega spektra javnih in zasebnih organizacij.

Oznake: MUZ
eXTReMe Tracker