Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Letošnje

...02.2017

G-L, 10.02.2017: 12. tekmovanje v TTS

Turni.si, 19.02.2017: Posamično državno prvenstvo v TS >

 


Merjenje časov: ALGE Timy (USB): alge.timing.com

torek, 21. februar 2017, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 1219

državno prvenstvo v turnem smučanju je dobro uspelo. Glede na letošnje snežne razmere je bila na Javorniku prava zima.

Lepe razglede je žal tokrat preprečila megla v zgornjem delu, glede na prejšnji dan, ko smo progo pripravljali v pravi zimski pravljici. Proga je bila kar zanimivo razgibana, in po mnenju tekmovalcev zelo dobra. Vsebovala je vse elemente, kar mora taka tekma vsebovati.

Pri ženskah ni bilo dileme, saj je Karmen Klančnik prepričljivo osvojila prvo mesto. Druga je bila Manca Šolar, Klara Meglič pa je zaradi težav z nogo odstopila.
Mladinski državni prvak je postal Luka Strupi kot edini v tej kategoriji.
Pri veteranih se je odvijal pravi boj za prva štiri mesta. V cilju je bil najmočnejši Milan Šenk, nato so se razvrstili še Milan Meglič, Tomaž Strupi in Boris Stropnik. Pri članih je bila zbrana vsa trenutno aktualna konkurenca in je bilo pričakovati ogorčen boj.

Zmagale so izkušnje, tako da je Nejc Kuhar drugo uvrščenega Luka Kovačiča prehitel za dobre tri minute, za tretje mesto pa so se pomerili Anže Šenk, Matič Dolžan in Luka Mihelič, ki je nazadnje pokazal največ in osvojil tretje mesto.

Istočasno je potekala še tekma rekreativcev na srednji čas, kjer se je le temu najbolj približal Sašo Rožič.

Organizator ni skrival razočaranja nad skromno udeležbo, saj se je od 25 prijavljenih na startu zbralo le 20 tekmovalcev . Očitno bo treba spremeniti nekaj v naših glavah, da ne bomo preveč obremenjeni z rezultati in se vseeno udeležili takšnih tekmovanj. Vedno se najdemo takšni ki imamo vrsto izgovorov, češ da nismo trenirali, da smo preobremenjeni in utrujeni, pa vseeno pridemo, da smo prisotni in se potrudimo vsak po svojih močeh, ter se na koncu prijateljsko sežemo v roke in se skupaj poveselimo na zaključku prireditve. Saj gre konec koncev za našo stvar s katero se ukvarjamo in nam je pri srcu, če se že nekdo potrudi in vloži veliko energije da to organizira, bi bilo tudi "fer" da se taka tekmovanja obiščejo kot se spodobi.
Če pogledam na rezultate, izgleda stvar tako, da pridejo res smo tisti ki resno dirkajo in nekaj veteranskih zanesenjakov. Kljub vsemu je vzpodbudno, da smo tokrat videli tri nove obraze, kar pomeni, da nekaj ljudi pa to vseeno zanima, samo bolje je treba zadevo predstaviti.

Upam da bomo za naprej našli moč in energijo, skupaj staknili glave in »pogruntal« kako motivirati tekmovalce in predvsem rekreativce da bi se udeležili takih prireditev.
 
Zapisal in fotografiral Milan Meglič
Organizatorji: Društvo GRS Tržič, TSK Olimpik, Športno drušvo Lom
Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker