Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Rabensteinu

številčna slovenska posadka - Svoljšak sedmi v seštevku SP v tekmovalnem lednem plezanju YT/PZS  Friko 

Pretekli konec tedna, 28. in 29. januarja, se je v Italiji v Rabensteinu odvijala zadnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem in hitrostnem lednem plezanju. Zaradi logistično ugodne lokacije se je tokrat tekmovanja udeležila tudi številčnejša slovenska ekipa, tja je odšlo kar pet tekmovalcev.

Slovenski tekmovalci so se udeležili le tekme v težavnostnem lednem plezanju. Glede na izvrstno formo Janeza Svoljška (AO Kranj), ki je lani v Rabensteinu povedel, so bila tudi tokrat na njem velika pričakovanja. Z izvrstnim plezanjem v kvalifikacijah in polfinalu jih je zagotovo tudi izpolnil, obakrat je namreč dosegel vrh smeri. Žal pa je bil v polfinalnem plezanju za nekaj sekund prepočasen in pristal na nehvaležnem 9. mestu, tik na robu finala.
Drugi slovenski moški predstavnik, Nace Grgorinič (AO Kranj), je imel kot debitant na tekmi svetovnega pokala nekaj smole v kvalifikacijski smeri, pristal je na 29. mestu v svoji skupini.
Slovenske ženske predstavnice so v kvalifikacijski smeri pokazale dobro plezanje, Marijo Jeglič (AO Ljubljana-Matica) in Majo Šuštar (AO Domžale) je s priplezanim 19. mestom do polfinala ločil en sam gib, Sara Jaklič (AO Kranj) je bila 33.

Tekma v Rabensteinu je tudi odločala o zmagi v skupnem seštevku, v hitrostnem plezanju so slavili Rusi - Vladimir Kartashev pri moških, Maria Tolokonina in Ekaterina Koshcheeva pa sta si razdelili žensko zmago. V težavnostnem plezanju pa je bil rezultat enak kot na tekmi sami, zmagala sta Korejca HeeYong Park in Han Na Rai Song. Janez Svoljšak, ki se je kot edini slovenski predstavnik udeležil vseh tekem svetovnega pokala, je kljub smoli, ki ga je spremljala v letošnji sezoni, v skupnem seštevku z 226 točkami zasedel odlično sedmo mesto.
Že čez nekaj dni pa bodo imeli ledni plezalci novo priložnost, v francoskem Champagnyju se bo prihajajoči konec tedna odvijalo svetovno prvenstvo v lednem plezanju. Stisnimo pesti!

Na tekmi sta sodelovala še dva slovenska predstavnika, predsednik žirije Andrej Pečjak in mednarodni sodnik Nejc Šter.
Za odprtje tekmovanja so organizatorji pripravili atraktivno demonstracijsko hitrostno tekmovanje na trgu v središču Merana.

Jasna Pečjak, fotografije Andrej Pečjak
Vir: PZS.si

Friko, 28.01.2017 20:27 Svoljšak v polfinalu Rabensteina

Italijanski Rabenstein ta vikend gosti peto tekmo svetovnega pokala v lednem plezanju. Tekmuje se v hitrostnem in težavnostnem plezanju.

Slovenijo zastopa številčna slovenska posadka: tekmovalke Marija Jeglič, Sara Jaklič in Maja Šuštar, tekmovalca Janez Svoljšak in Nace Grgorinič (vsi tekmujejo le v težavnosti), predsednik žirije Andrej Pečjak in mednarodni sodnik Nejc Šter.

Za tekmovalci so že kvalifikacije in ženski polfinale, ki pa je milil brez slovenskega zastopstva. Marija, Maja in Sara so s plezanjem zaključile v kvalifikacijah, bile so 19. (Marija in Maja) oziroma 33. (Sara).

Bo pa v jutrišnjem moškem polfinalu (ob 8.15) nastopal Janez, ki je bil v svoji skupini 4.

Fotografije: Bine Žalohar. | Rezultati >

Friko 01.02.2017 18:15 Številčna slovenska posadka v Rabensteinu priplezala do polfinala.
= Vir in fotografija: PZS.si

31.01.2017


YT/G-L, 29.01.17: Zaključen finale
YT/G-L, 28.01.17: Finale hitrostne preizkušnje
YT/G-L, 28.01.17: Polfinale - ženske

YT/PZS: Svetovno prvenstvo v lednem plezanju 2017 - Rabenstein

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti