Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenski pokal

v tekmovalnem turnem smučanju 2016/17 - Čeprav dovolj snega za turnosmučarske užitke v naših gorah kar noče biti, ...

... so naši tekmovalci pridni in nemoteno trenirajo po slovenskih in avstrijskih smučiščih na umetnem snegu. Vseeno pa je januarja skrajni čas, da objavimo koledar tekem za Slovenski pokal v turnem smučanju za sezono 2016/2017.

Prva tekma na sporedu bo že 22. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča na Jezerskem, ki bo tudi državno prvenstvo v parih. Če ste v dvomih glede snega – Jezerjani so ga še vsako leto za memorial imeli dovolj, tekmo so sicer morali prestaviti lansko leto, a upajmo, da se ne ponovi tako zamudniška zima.
Druga pokalna tekma, ki bo štela tudi kot državno prvenstvo v vzponih, bo že tradicionalni vertikal na Zelenico v organizaciji TSK Olimpik. Teden dni kasneje bo v organizaciji GRS Tržič sledilo še posamično državno prvenstvo Javornik, konec februarja in v začetku marca pa bosta organizirani še dve tekmi, ki bosta šteli v skupni seštevek slovenskega pokala.
PD Žirovnica bo organiziralo tekmo v Završnici, tradicionalno zadnji pa bo Memorial Staneta Veninška in Marka Lihtenekerja na Okrešlju v organizaciji GRS Celje.
V letošnji sezoni ne bo tekem na Španovem vrhu in na Golteh, se pa vsaj zadnja zagotovo vrača v koledar prihodnjo sezono.

Za skupni seštevek bodo štele štiri najboljše uvrstitve. Tako kot v preteklih letih se bodo turni smučarji tudi to sezono pomerili v štirih kategorijah – enotni ženski kategoriji ter treh moških: mladinski, članski in veteranski (45+) kategoriji.

Znani so tudi že nekateri datumi drugih turnosmučarskih dirk pri nas in v tujini, večina najpopularnejših in nam bližnjih je že v koledarju tekmovanj na našem portalu, ostale bodo vanj dodane sproti.
Koledar imamo, naj sneži!  
Vir: Turni.si  

04.01.2017

Proti Savinjskemu sedlu; foto: Hans

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti