Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V hribih smo doma:

Pr' jezer: ... vabljene, vabljeni bliže k njim - PD Jezersko: okviren načrt srečanj

Sredi gora smo doma, pa vendar prevečkrat ostajamo na njihovem pragu. Se vam dogaja to, kajneda? Ni časa, ni volje, ni opreme, ni družbe, ni znanja. Za vse tiste, ki se goram niste približali, ker jih preslabo poznate, pa še nikogar nimate, da bi šel z vami, smo sklenili organizirati niz predavanj in praktičnih večerov, kjer vam bomo z besedami, slikami in vašim sodelovanjem skušali približati čar srečevanj z gorami. Ne le tradicionalno planinsko dejavnost, ne le šport, in tudi ne le za take, ki bi pravzaprav želeli alpinistične šole, predavanja so namenjena vsakomur med nami, drage sokrajanke in sokrajani, ki bi želel goram priti bliže. Tule je okviren načrt srečanj:

8. januarja: 2017 Uvodna predstavitev programa: Vplivi gora na človeka (predavatelj Primož Šenk)
15. januarja: "Fascinacija gore" in obiskovanje vertikale včeraj in danes (gorski športi in hribovstvo skozi čas (Anja Karničar)
22. januarja: Osnova gibanja v gorah v kopnih in zimskih razmerah (Žan Karničar)
29. januarja: Nevarnosti v gorah (Gašper Karničar)
5. februarja: Oprema v gorah, priprava in izvedba ture (Primož Šenk)
12. februarja: Prva pomoč v gorah (Janko Rebolj) 19. februarja: Osnove orientacije (Aljaž Karničar)
26. februarja: Nesreče v gorah - ukrepanje, predstavitev GRS (Drejc Karničar)
5. marca: Posebnosti gorske narave predstavitev, varovanje (Matej Tonejec)
12. marca: Varstvo pred plazovi, turno smučanje (Anže Šenk)
19. marca: Ferate - predstavitev, osnove varnega gibanja (Milan Šenk)
26. marca: Vreme v gorah (Anže Šenk)

Program se tematsko naslanja na planinsko šolo, a bo skušal biti bolj odprt, praktičen in interaktiven, kot se iz papirnatega predmetnika zdi. In da bi ga naredili dostopnega vsakomur, ne bo zaprt v obstoječe druščine in društvene prostore: odprt vsem bo potekal v medgeneracijskem centru (prostori nekdanje pošte) v poznopopoldanskih urah ob koncih tedna (predvidoma nedelje ob 17. uri). Naj bo ta priložnost, da skupaj odkrivamo bogastvo okolja, naše darilo v letu 2017. Vesele praznike do tedaj, vse dobro v prihajajočem letu in se vidimo 8. januarja 2017.

 

...12.2016
V hribih smo doma: vabljene, vabljeni bliže k njim


Planinska članarina 2017

Če želite zavarovati svoje korake v navpični svet, če bi radi ugodneje in večkrat prenočevali v planinskih kočah v Sloveniji in Evropi, še zlasti če ste radi del domačega društva, vas vabimo k plačil članarine za leto 2017. Članarino bo po nižjih cenah mogoče plačati ob januarskih četrtkih (12., 19. in 26. januarja) ter pred občnim zborom društva (16. marca) od 18. do 19. ure v Storžiču. Če vam nobeden od terminov ne ustreza, se lahko dogovorite z blagajničarko društva za individualno plačilo ali nakazilo na TRR društva (kontakt Polona Virnik Karničar, 031 777 188, polona.karnicar@ siol.net). Po 17. marcu bo članarino moč plačati le še po polni ceni, ki jo priporoča PZS. Cenik članarine v PD Jezersko (in priporočena PZS): AA družinska članarina: 48//44 (priporočena 55//50 evra); BB družinska: 18//15 (priporočena 25//20), Bi (65+): 14 (priporočena 18,5); S+Š/S+Š družinska: 12//9 (priporočena i6//i2,8); P+0/ P+0 družinska 5//4 (priporočena 7/5,6). Družinska članarina velja ob hkratni včlanitvi obeh staršev in otrok(-a) oziroma v primeru enostarševskih družin starša in otrok(-a). Več o ugodnostih članstva in pogojih zavarovanja na www.pzs.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti