Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 06.12.2016

Arhiv Alpinističnih novic 
Izpisi objav: o alpinizmu 
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

torek, 6. december 2016, ob 00:01, Filip Zadravec, ogledov: 1276

Dobre snežne razmere

Vremenske razmere za vikend so bile kot nalašč za obisk gora. Posebno oblegani so bili višji vrhovi, kjer o ugodnih snežnih razmer za "pikanje" ni bilo dvoma. 

Triglav

Po objavah sodeč, je bil ta teden najbolj obiskan naš očak. Dve navezi AO Kranja (prva plezala Kratko Nemško, z izstopom Zimmer-Jahn; druga s Kredarice), člana društva Freeapproved (s Kredarice) in poskus vzpona dveh članov AO Kozjak (čez Dolič), so le nekateri objavljeni vzponi oz. pristopi. Člani TK Gora so s Kredarice, nekje do ugodne snežne meje 2000 metrov visoko, smučali.

Ostali vzponi in spusti v naših gorah...

Luka in Andraž, člana AK Vertikala, sta v idelno snežnih razmerah, odpikala Slovensko smer v Mangartu, Ivan, Matej in Toni, člani AO Cerkno, dva dni kasneje, četrtega decembra, prav tako. Štirje člani društva Freeapproved (Anže, Nejc, Tadej in Duško), so se čez Brinovo glavo povzpeli na Oltar; Zoran, Iva in Primož, takisto člani Freeapproved, so se za vikend odpravili na Križ ter na pobeljeno Veliko in Zadnjo Mojstrovko. Filip in Tomaž, člana AO Nova Gorica, sta se v nedeljo po Tumovi smeri povzpela do Velikega Špičja, dva dni prej pa prečila greben gora okrog jezera v Lužnici. Grebensko prečenje Prisojnika sta pa opravila člana AO Celje-Matica, Gregor in Gašper.
Niso pa bile Julijske Alpe edine deležne obiska. Za to sta poskrbela člana AO Jesenice, Peter in Andrej, ki sta odšla raziskovati plezarijo v Planjavo.

Vir: AO Kranj Vir: Filip Zadravec Vir: Anže Čokl

... in tujih.

Na Viš, sta se z južne strani povzpela člana AO Kamnik, Robert in Janez. Grossglockner pa sta po Südwandwächterjevi smeri, v tako lednih, kot kopnih raztežajih osvojila Miha in Žile, člana AO Železničar. Z Osojčice so smučali člani TK Gora, Sonja, Živa, Boštjan in Miha.

Vir: AO Železničar Vir: AO Kamnik 
Oznake: ALP, AN
eXTReMe Tracker