Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Deviški Triglav

sreda, 30. november 2016, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 1389

AK Vertikala: V nedeljo zelo zgodaj zjutraj smo Jaka, Kristian in jaz pohiteli v Krmo.

Jutro v dolini je bilo zelo toplo.
Zaštartali smo s hitrim tempom … verjetno zato, ker smo se zamislili nad življenjem in gledali zgolj par korakov predse, v soju čelk.
Ob vseh globokih debatah, smo na odcepu ugotovili, da ni nihče preveril kam moramo it ter smo tako, po pol ure, prišli do Planike.
Nekje na 2100 metrih se začne omembne vreden sneg, torej smo si za prečenje nazaj proti poti do Kredarice že nataknili dereze za poledenel jutranji sneg. Kmalu smo že pili (odlično) kavo na Kredarici.
Na poti smo debatirali, kaj lahko pričakujemo od razmer proti vrhu Triglava. Ugibali smo med zelo južnim ali pa napihanim snegom.

Meteorolog nam je povedal, (in tudi sami smo že od daleč videli) da proti vrhu, od zadnjega sneženja, ni šel še nihče.
Po kratkem zajtrku in kavi smo nato hitro zagrizli v stmino in bili takoj navdušeni nad razmerami. Naleteli smo na kompakten škripavec. Hitro smo napredovali in uživali (kljub napovedani slabši napovedi) v čudovitem vremenu in razgledih. Na vrhu nas je pričakal v ledeni oklep obdan Aljažev stolp.

Po nekaj fotografijah smo sestopli, na prisojnih legah pa je bil sneg že ojužen.
Sestopili smo prav tako hitro in si na Kredarici privoščili pivo. Na takšne razmere, vreme in nedotaknjenost na Triglavu res ne naletiš pogosto.
V dolini smo bili hitro, a se nam je ta zelo vlekla.

Veseli smo, da smo se odločli it. Tistim pa, ki ste ostali doma … zares vam je lahko žal.
Nejc 
eXTReMe Tracker