Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 29.11.2016

Skromen obisk naših gora

Vreme ta teden zopet ni bilo za plezalce najbolj mamljivo. Med vikendom je mogoče še najbolj iztopala nedelja, katero so nekateri člani AO Rašice in AK Vertikale izkoristili za obisk očaka, na katerem so slednji od Kredarice do vrha, pustili prve sledi gazi.

 Zaključek tekmovanj

Bilo je pa vreme primerno za obisk tekmovanj. Svetovnega pokala v športnem plezanju, v kranjski dvorani Zlato polje, se je udeležilo okrog 1700 gledalcev, v nedeljskem finalu, so bile karte celo razprodane. Izzid gledalcev ni pustil ravnodušne, saj sta v skupnem seštevku slavila Janja Gambret in Domen Škofic. Zanimivost: Slovenija je prvič v svoji zgodovini, postala zmagovalka pokala narodov v težavnostnem plezanju. Več ...>

V Češnici, se je v soboto, 26. novembra, končal slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju. Treh tekem (v Domžalah, Ravni gori in Zagrebu), se je udeležilo 18 tekmovalcev in 9 tekmovalk iz Slovenije, Hrvaške in prvič letos tudi iz Srbije. Zmagovalec v moški kategoriji je Janez Svoljšak (SI), v ženski pa Zvjezdana Pliskovac (HR). Več ...>

Napoved predavanj

V naslednjem tednu naš čakata dve zanimivi predavanji, katerih namen bo pomoč za okrevanje slovenskega alpinista Dejana Korena - DEKOta.
Prvo se bo dogodilo že 7. decembra v plezalnem centru Ljubljana, koder bo predaval Peter Podgornik, naslednje pa v Kranjski Gori, kjer bo glavno besedo imel zamejski Slovenec, Roman Benet.

AK Ravne: Grega Lačen in Andrej Gradišnik vabita na predstavitev odprave Ak-Suu Kirgizija 2016.

Dopolnjena izdaja vodnika Patagonia Vertical, založbe Sidarta

Na knjižnem sejmu v Ljubljani je bilo moč kupiti novo izdajo vodnička južnoameriške markantne verige gora, sedaj dopolnjeno z nekaj šestdesetimi novimi smermi, splezanimi od leta 2012.
Vodnik je kakšen teden nazaj, prišel tudi na svetovne knjižne police. Več...>

 

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46050

Novosti