Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Šestnajstim vodnikom

28.11.2016
PZS: Fotogalerija

Prejemniki priznanja častni vodnik PZS:

BIRSA OSKAR NOVA GORICA
ČULK SILVA ZABUKOVICA
DAJNKO JOŽEF PTUJ
GLAZER FRANC RADLJE OB DRAVI
JAZBEC LILIJANA DOMŽALE
JAZBEC MILAN DOMŽALE
KOCBEK FRANC MIKLAVŽ
KOŠIR MATEVŽ KAMNIK
LORENCI LEOPOLDINA SLOVENSKA BISTRICA
LORENCI MATEVŽ SLOVENSKA BISTRICA
MALLY MARJAN POLJČANE
MEGLIČ CVETKO SKALCA HOČE-SLIVNICA
NARAKS FRANC KAROL ZABUKOVICA
PRETNAR JANEZ RADOVLJICA
SENICA JOŽE SLOVENJ GRADEC
VIDMAJER ADI PREBOLD

 

torek, 29. november 2016, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 1161

PZS so na sobotnem zboru na Igu podelili priznanja častni vodnik PZS


Zbor, ki je bil v soboto, 26. novembra, na Igu, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, so po začetnih formalnostih začeli s podelitvijo priznanj častni vodnik PZS šestnajstim vodnikom, ki so si ga zaslužili s tridesetletnim delovanjem v vodniški organizaciji.

Proceduralne točke (Poročilo verifikacijske komisije, sprejem Poslovnika o delu, Poročilo o delu VK in strokovnih odborov) so potekale rutinsko in brez posebnosti.

Razprava se je razživela ob sprejemu Disciplinskega pravilnika VPZS, saj so nekateri udeleženci menili, da ga ne potrebujemo.
Glasovanje je pokazalo, da ga potrebujemo, saj je tako glasovalo približno ¾ udeležencev zbora.

Nadaljevanje zbora z imenovanjem članov Častnega razsodišča VPZS in potrditvijo programa dela VK ter s tem povezanih dokumentov je bilo zopet rutinsko in brez posebnosti.

Pozornost prisotnih pa je vzbudila predstavitev dela Tržnega inšpektorata RS v planinskih društvih, kjer smo prvič do sedaj dobili kakovostno in nazorno informacijo o tem problemu. V nadaljevanju je to točko še dodatno osvetlil predsednik PZS Bojan Rotovnik, ki je obsežno in natančno predstavil vlogo PZS pri reševanju tega problema.

Predsednik PZS je na podoben način predstavil tudi trenutne poglede na pripravo novega Zakona o športu in njegove možne vplive na naše delo. Te zadnje tri informacije so bile za vodniško srenjo prva in obenem zelo kakovostna predstavitev teh dveh tem, saj do sedaj še nismo slišali tako izčrpne razlage tako aktualne problematike. In prav ti zadnji dve tematiki sta mi dali občutek, da je bil zbor dobro pripravljen, dobro izpeljan in da smo z njega tudi nekaj koristnega odnesli. Sicer bi prevladal občutek, da VK dela rutinsko in se pri tem ne srečuje s kakimi posebnimi izzivi oz. problemi.

Drago Metljak,
član Strokovnega odbora za usposabljanje pri VK

 

Komentiraj (1):

Igor Pavlič, torek, 29. november 2016, ob 08:59

Všeč mi je, da ima Zabukovica relativno takorekoč največ častnih vodnikov v Sloveniji! Iskrene čestitke dobitnikom!

eXTReMe Tracker