Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nastja v Indian Creeku

Friko - vir Nastja Davidova: Okolica kraja Moab slovi po čudovitih rdečkastih peščenjakih, ki so se oblikovali pod vplivom mogočnih voda, ki so si utrle svoj kanjon. Ustvarile so plezalni raj ...

Oktobra se je alpinistka Nastja Davidova (AO Ljubljana-Matica) v družbi Lucasa Mathiasa, Alexandre Polidano in Caroline North odpravila v Utah, natančneje v Indian Creek. Območje slovi po čudovitih rdečkastih peščenjakih, ki so se že davno oblikovali pod vplivom mogočnih voda, ki so si utrle svoj kanjon skozi kamen. Ustvarile so plezalni raj, ki ga tvorijo visoki, ravno rezani gladki bloki, prav tako pa se nad naravnim rekreacijskim prostorom navdušujejo tudi pohodniki in kolesarji.

Davidova in družba so se vsak dan povsem predali plezanju, ki je pogosto trajalo vse do večera, ko so se s pomočjo svetilk vračali v svojo »bazo«. Kljub oktobru so morali zaradi sončne pripeke izbirati predvsem senčne stene – kožo je obrabljalo že plezanje, torej ni bilo smisla, da bi jo obdelovali še vroči žarki.

Davidova je preplezala nekaj čudovitih in tehnično zahtevnih smeri kot so Pistol Whipped, Spaghetti Western (5.11), Many offwidths (5.11), Cliffsof Insanity, Inconceivable (5.12) … Čas počitka med plezanjem si je družba zapolnila s kolesarjenjem in jogo – veličastnost narave te v okolju peščenjaka privede do svobodnega stanja duha, tudi če se namesto ponavljanja mantre zgolj zazreš v neskončnost kamna, ki ga obroblja obzorje.

Vir in fotografije: Nastja Davidova.

26.11.2016 12:51

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti