Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Od sončnega vzhoda

Rok Eržen: ... do zahoda ... in kar je vmes - The mountains are calling and I must go


Sleme - Nebesa nad Vršičem

Biti zraven, ko se prebuja nov dan, je neprecenljivo ... jutro te lahko ujame kjerkoli, globoko v dolini, še lepše pa je, če ga prehitiš in si pred njim na vrhu. Veličina ujetega jutra na vrhu gore mi pomeni največ. Takrat dobim vse, kar si človek lahko zaželi, pa čeprav traja le trenutek in potem izgine v nov dan ... v nov dan, poln lepih in nepozabnih doživetij, v tem čudovitem gorskem svetu.

Včasih se zdi, kot da se človek izgubi in išče pot ... išče pot, ki je njegova in samo on ve, kam ga vodi ...

V gore je prišla zima. Zakaj že tako kmalu, najbrž ve le ona ... A ker je prvi sneg vedno tako lep; ker je prvi sneg vedno tako puhast in mehek; ker se vsi hočemo dotaknit prvega snega...predvsem pa so gore, ko jih pobeli prvi sneg, najlepše.

Na Sleme se odpravim v soboto, 22. oktobra, in sicer še v temi. Upam, da mi bo uspelo ujeti kak lep nočni utrinek, pa tudi kakega zvezdnega se ne bi branil..in ja, videl sem jih ene par.
Snega je zapadlo ravno dovolj, da ga ni bilo preveč, in hvala predhodnikom, ki so naredili lepo gaz ... tako sem imel še nekoliko lažje delo in sem se res lahko posvetil fotografiji.
Najprej nočni ... ker je noč tako čarobna; ker je noč polna zvezd; ker se ponoči sneg še lepše sveti v mesečini ...

Moram biti vesel, ker vidim vso to lepoto noči.

Zamrznjeno je ... odseva danes pač ne bo 
 

Noč je bila res lepa in predvsem mirna in tiha. V takšnem okolju se človek resnično sprosti ... lahko poletiš sanjam v naročje ... lahko si zaželiš kakšno željo, ko ujameš utrinek ... lahko občuduješ na tisoče zvezd in na milijone snežnih kristalčkov ... saj veš, prvi sneg.

Ko se noč začne prevešati v jutro, na Sleme pridejo tudi že prvi obiskovalci. Obiska je bilo ta dan res veliko ... in prav vsi so imeli kaj videti. Lepo je, ko si zima in jesen podata roki.

Zdaj pa se posvetim jutru v gorah ... in to prav posebnemu jutru. Tu je prvi sneg in tu je kralj naših gora - Jalovec.

Bil je lep dan in tako je videti, ko si jesen in zima dobesedno podata roki. Pa se mi vseeno zdi, da je zima nekoliko prehitro prišla ... tudi jesen jo je že preganjala s toplim vetrom in prav gotovo se lahko zgodi, da bo pri tem uspešna ... vprašanje pa je, za koliko časa.

Kaj hočemo ... enkrat je pomlad, potem pride poletje ... mimogrede, bi sploh opazil, če bi si pomlad in poletje podala roki ... hm ... ... na koncu pa sta pisana jesen in srebrna zima ... samo še zmenit se morata, kdaj je katera na vrsti.

Hvala za ogled in lep jesensko-zimski pozdrav,  
Rok  

 

RokErzen.blogspot.si | Od sončnega vzhoda ...
22.10.2016: Sleme - Nebesa nad Vršičem

Fb: Rok Eržen photography | Lepote Alp



< Na strani je malo besed,
zato pa več (58)
fotografij

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti