Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tibet, Jang Tsang Go

Altamania: ... Mi trije smo se sestali na Kitajskem v začetku septembra, v Megacity Chengdu, glavnem mestu province Sečuan. ... Prvi pristop Domna Kastelica

Domen Kastelic (AAO) je že nekaj let zapored jeseni poskrbel za zelo zanimive novice povezane z vzponi v Himalaji (prvenstvena smer v Kang Načuga leta 2013 in Chukyima Go leta 2014) ali Patagoniji (prvi vzpon v vzhodni steni Cerro San Lorenza).

Tudi letos lahko beremo o njegovem novem podvigu. Domen se je letošnjo jesen odpravil v Tibet, kjer sta mu družbo delala Šveda Marcus Palm in Olov Isaksson in skupaj so opravili verjetno prvi pristop na 6300 metrov visoki Jang Tsang Go.
Nanj so se povzpeli na alpski način po dvodnevnem plezanju (bivak malo pod vrhom gore) po severo-severovzhodni steni in severovzhodnem grebenu. Sestopili so po severni strani gore.

Več o njegovi uspešno plezalno dogodivščino v Tibetu lahko preberete na Altamania in si ogledate spodaj v videu. Podrobnejše poročilo s podatki o težavah pa bo Domen verjetno kmalu pripravil za Planinsko zvezo Slovenije.

Vir: Friko | Altamania (EN/G-L) | 

 

...10.2016


 23.10.2016 12:12
Kastelic opravil prvi pristop na Jang Tsang Go (6300m) v Tibetu - VIDEO


Altamania|G-L/spletne: TIBET, JANG TSANG GO (EN, več fot.)

Vimeo: video Marcus Palm 


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti