Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vodniček Krofička

Izhodišče: Koča na Klemenči jami; zbral in uredil Jurij Rous - Sedaj (skeniran) tudi na spletu

Dne 17. 9. 2016 smo bili z Jano Urh in Ireno Brilej v Logarski dolini.
Zaradi slabih vremenskih razmer dlje kot do Koče na Klemenči jami nismo prišli. Ker smo imeli obilo časa, sem prišel na idejo in poslikal celotni fascikel sedaj že pretežno navrtanih smeri v Krofički, ki so predstavljene v nadaljevanju. Doma sem slikovno gradivo le še zbral in uredil v ta miniaturni vodniček. Ker so si ocene in dolžine smeri precej različne in so se skozi čas preoblikovale, sem pri navedbi izhajal iz več virov.
Do spoštovanja prvih plezalcev je vodniček opremljen tudi z navedbo o prvih plezalcih in datumom vzpona (pri posameznih smereh podatka žal ni bilo mogoče zaslediti). Uporabo predmetnega vodnička svetujem v kombinaciji z ostalo razpoložljivo literaturo na spletnem portalu plezanje.net in plezalnem vodniku Kamniške in Savinjske Alpe, Logarska dolina – vzhodni del (PZS, Ljubljana 1998).
Dostop za večino smeri: od koče na Klemenči jami po stezi, ki vodi na Ojstrico, do prve izrazite grape. Po njej pod steno: 15 minut.

Jurij Rous, alpinist in alpinistični inštruktor

 

1 komentarjev na članku "Vodniček Krofička"

Franci Savenc,

Za prenos: Vodniček Krofička (1,7 MB)
Umaknjen "na željo avtorja" (Jurij Rous), po vztrajanju Rada Novaka, oskrbnika Klemenče jame, ki naj bi "zastopal" Supina, avtorja skic ...Bilo je kar nekaj telefonijad in pisanja (ker nisem hotel umakniti že po zahtevi poslani prek facebooka).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti