Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ministrica za šport

28.06.2016
Ministrica za šport sprejela športne plezalke in plezalce 

 

petek, 30. september 2016, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1021

v ponedeljek, 26. septembra, sprejela športne plezalke in plezalce

Pred dobrim tednom dni, se je slovenska športnoplezalna reprezentanca vrnila s pariškega svetovnega prvenstva, kjer so posegali po najvišjih mestih. Njihovim odličnim rezultatom se je v ponedeljek, 26. septembra, poklonila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki jih je sprejela v prostorih ministrstva.

Nedavno svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Parizu je bilo najuspešnejše v zgodovini našega športnega plezanja. Najbolj izstopa rezultat Janje Garnbret, ki je stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, ki je s svojimi sedemnajstimi leti postala tudi druga najmlajša zmagovalka svetovnih prvenstev v njihovi zgodovini. Odličen ekipni uspeh je s tretjim mestom dopolnila tudi izkušena Mina Markovič. V moški konkurenci se je z bronasto kolajno proslavil paraplezalec Gregor Selak in s tem Sloveniji priplezal že drugo kolajno na svetovnih prvenstvih v paraplezanju. Gregor je v preteklosti nastopal tudi že v slovenski mladinski športnoplezalni reprezentanci, a je bil po napredovanju bolezni prisiljen prestopiti k paraplezalcem.

Ministrica Maja Makovec Brenčič je osebno čestitala vsem udeležencem letošnjega svetovnega prvenstva ter strokovnemu vodstvu reprezentance za uspešnjo zastopanje slovenskih barv. V kratkem nagovoru je dobitnikom kolajn Janji Grnbret, Mini Markovič in Gregorju Selaku podelila priložnostno darilo, pohvalila njihovo prizadevnost ter uspešnost tudi v šoli. Ob enem je poudarila, da so lahko športniki zgled in v veselje mnogim navijačem. Izrazila je tudi veselje, da je plezalni šport uvrščen v družino olimpijskih športov, kar mu po novem daje še posebno težo in osnovo za še boljši razvoj v prihodnjosti.

Nekaj kratkih besed je podal tudi Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je, kot pred njim ministrica, zbranim reprezentantom in reprezentantkam čestital in jim tudi v prihodnosti zaželel veliko uspešnih nastopov - tudi na prihodnjih Olimpijskih igrah, ki jih bo leta 2020 gostil Tokyo.
Matej Ogorevc 
Vir. PZS.si 

 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker