Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zmagala

25.09.2016
Janja Garnbret zmagala na prestižni tekmi Adidas Rockstars 2016

 

torek, 27. september 2016, ob 20:58, Franci Savenc, ogledov: 992

Janja Garnbret na prestižni tekmi Adidas Rockstars 2016

V areni Porsche v nemškem Stuttgartu se je 23. in 24. septembra odvijal pravi športnoplezalno-glasbeni spektakel, tradicionalna prestižna ekshibicijska balvanska tekma Adidas Rockstars, na kateri nastopijo le povabljeni tekmovalci, v finalu pa športne plezalce glasno spodbuja večtisočglavo občinstvo. Med 72 povabljenimi tekmovalci iz 18 držav je nastopilo tudi deset članov slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju Janja Garnbret (Šaleški AO), vodilna že po polfinalu, je bila v Nemčiji nepremagljiva tudi v balvanih. V superfinalu je z doseženim vrhom premagala Avstrijko Jessico Pilz, tretje mesto pa si je priplezala Japonka Miho Nonaka. Druga slovenska finalistka Mina Markovič (ŠPK Plus), po polfinalu četrta, je tekmovanje sklenila na 8. mestu. Srbkinja Staša Gejo, ki živi in trenira v Sloveniji, je osvojila 4. mesto, aktualna svetovna prvakinja v balvanih, Švicarka Petra Klingler, pa je bila peta. [Rezultati ženskega finala >

Razburljiv superfinale med Janjo in Jessico si lahko ogledate na Fb Rockstars Community.

V moški konkurenci je zmago slavil Japonec Tomoa Narasaki, aktualni svetovni prvak v balvanskem plezanju, ki je premagal Nemca Jana Hojerja in Korejca Jongwona Chona. V finalu je nastopil tudi Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), vodilni po polfinalu, ki je dosegel končno 6. mesto. [Rezultati moškega finala >

Slovenske barve so letos zastopali še Tjaša Kalan (12.), Katja Kadič (13.), Tjaša Slemenšek (15.), Domen Škofic (18.) in Julija Kruder (19.), ki so tekmovanje sklenili v polfinalu, ki se je za las izmuznilo Anžetu Peharcu (21.), v kvalifikacijah pa je nastopil še Urban Primožič (27.).

Naše športne plezalke in plezalci zadnja leta krojijo vrh tekme Adidas Rockstars. Letošnja zmagovalka Garnbretova je bila lani druga, leta 2014 pa je bila druga Markovičeva, medtem ko je Kruder leta 2013 zmagal, v letih 2014 in 2015 pa osvojil tretje mesto.

Letošnji svetovni pokal v balvanih je že končan, tekmovalce v težavnosti pa do konca sezone čakata še dve tekmi - 22. in 23. oktobra v Xiamenu na Kitajskem ter 26. in 27. novembra še finalna preizkušnja v domačem Kranju, kjer boste lahko v živo navijali zanje.

Manca Čujež  
Vir: PZS.si 

eXTReMe Tracker