Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iskanje v narodnem parku

Slovenske novice: ... Nikoli se ne ustavimo
Sta Aleš in Ilya žrtvi bohinjskega trikotnika?!

Nemški državljan Ilya Kozlovskiy je pogrešan od 9. septembra.

KRANJSKA GORA – Na območju triglavskega pogorja so gorski reševalci GRS Bohinj nadaljevali iskalno akcijo pogrešane osebe. V iskalni akciji so sodelovali tudi vodniki psov, ki so pregledali območje Voj. Na pomoč je priskočila tudi posadka s helikopterjem SV, ki je na izhodišče iskanja prepeljala gorske reševalce, so še zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Koga so iskali smo preverili tudi pri PU Kranj, kjer nam je Boštjan Glavič pojasnil, da je šlo za aktivnosti, povezane z iskanjem pogrešanega nemškega državljana. Pogrešani je Ilya Kozlovskiy, za katerim se je vsaka sled izgubila 9. septembra. Na vprašanje, ali akcijo nadaljujejo tudi danes, je odgovoril, da iskanja nikoli ne ustavijo, intenziteta pa je odvisna od indicev in informacij, ki jih imajo. Gorski reševalci GRS Bohinj so danes pregledali tri poti od Vodnikovega doma proti vrhu Triglava, gorski reševalci GRS Mojstrana in GRS Kranjska Gora območje doline Kot, skupina vodnikov psov za iskanje pogrešanih oseb KZS in ZRPS pa območje Voj. Pogrešanega niso našli.

Koga so iskali smo preverili tudi pri PU Kranj, kjer nam je Boštjan Glavič pojasnil, da je šlo za aktivnosti, povezane z iskanjem pogrešanega nemškega državljana. Pogrešani je Ilya Kozlovskiy, za katerim se je vsaka sled izgubila 9. septembra. Na vprašanje, ali akcijo nadaljujejo tudi danes, je odgovoril, da iskanja nikoli ne ustavijo, intenziteta pa je odvisna od indicev in informacij, ki jih imajo.

Gorski reševalci GRS Bohinj so danes pregledali tri poti od Vodnikovega doma proti vrhu Triglava, gorski reševalci GRS Mojstrana in GRS Kranjska Gora območje doline Kot, skupina vodnikov psov za iskanje pogrešanih oseb KZS in ZRPS pa območje Voj. Pogrešanega niso našli.


Slovenske novice, 21.09.2016
Sta Aleš in Ilya žrtvi bohinjskega trikotnika?! 

BLED, BOHINJ – Bohinj je eden najlepših, a tudi najbolj skrivnostnih kotičkov tega sveta. Na prostranem območju, ki se z vrha Triglava prek Pokljuke spušča v dolino in se na drugi strani spet dviguje na greben Spodnjih Bohinjskih gora, ljudje že dolgo izginevajo brez vsakršne sledi, zato se ga je prijelo ime – bohinjski trikotnik. V njem naj bi delovale čudne nadnaravne silnice, ljudsko izročilo govori celo o peklenskih jagah in koledarskih kvatrah, ki jemljejo ljudi in jih nikoli več ne vrnejo. Tako nihče ne ve, kaj se je zgodilo z angleškim turistom Wolfgangom Blaybergom, domačinom Brankom Cesarjem, britanskim duhovnikom Davidom Foxom in pohodnikom Gregorjem Pavšičem, ki so brez sledi izginili po letu 1984 in jih še niso našli. O vseh, ki so izginevali že prej, pa govorijo samo še bohinjske legende. A vse kaže, da se skrivnostna izginotja nadaljujejo.

Šokirani tudi policisti Celo komandir policijske postaje Bled Robert Mencin, sicer vajen iskanja pogrešanih, je presenečen, kako lahko nekdo kar tako izgine, pa čeprav v nedostopnem gorskem svetu. Takoj ko so pogrešili Aleša Komaca, so namreč blejski policisti sprožili več iskalnih akcij, iskali so ga gorski reševalci, policisti s psi, helikopter. »Zelo čudno je, da je bilo tisti vikend zelo lepo vreme, mislim, da je bil to eden najbolj obljudenih vikendov v tej sezoni, trume pohodnikov so drle na Triglav, a Komaca ni na poti navzdol nihče več videl. Ko smo sestavljali zgodbo, smo ugotovili le, da je na Pokljuki pustil svoj avto, pri planinski postojanki Planika je privezal svojega psa in šel na vrh Triglava, potem se je vrnil do Planike, vzel psa in nato – izginil. Menda naj bi šel proti Doliču, a od Planike naprej ga ni videl nihče. Res je čudno, da kar takole izgineš, pa še s psom!«

Celoten članek je na voljo našim naročnikom ...

24.09.2016 11:51
Iskanje v narodnem parku: Nikoli se ne ustavimo


G-L, 20.09.16: Študent Ilya Kozlovsky pogrešan ...


Foto: Facebook

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Iskanje v narodnem parku"

Vid Pogačnik,

Slovenskih novic se torej kaže na daleč izogibati!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti