Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

2. Sevniški planinski maraton

Planinsko društvo Lisca Sevnica je po lanskoletni premieri ponovno organiziralo edinstveno športno in pohodno-rekreativno prireditev


Zanimiv izbor šestih raznolikih pohodnih poti (od 6 do 67 km dolžine), pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica, in sončna sobota, je privabila 130 pohodnikov, od katerih se je 12 junakov podalo na najdaljšo, 67 kilometrov dolgo Gamsovo pot.

Bolje pripravljeni so se udeležili 46 km dolge Maratonove poti, večina pa je izbrala krajši, 29 km dolgo Ajdovsko pot ali 18 km dolgo Lisjakovo pot. Vse navedene poti so vodile čez Lisco, najbolj priljubljeno izletniško in pohodniško točko v Posavju. Najmlajši pa se se lahko preizkusili na 11 km dolgi Cicibanovi poti ali 6 km dolgi Škratkovi grajski poti, na katerih je potekal tudi zanimiv program z delavnicami, grajskimi igrami in animacijami.

Prireditev v osnovi ni tekmovalnega značaja, ker je poudarek na gibanju in druženju, nagrade za najhitrejše so bile le na najdaljši, t. i. Gamsovi poti.

Sevniški planinski maraton je ponudil pestro izbiro pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Izzive vztrajnim pohodnikom, tudi tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med pohodi so udeleženci spoznavali številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje...), posebej za družine smo pripravili pester kulturni in športno-rekreativni program.

Rezultati tekmovalnega dela (Gamsove poti): www.timing.bfit.si.

Obširna fotogalerija dogajanja je na www.planinskimaraton.si.

Nagrade najboljšim na Gamsovi poti je v večernem delu podelil Denis Šketako, aktualni evropski prvak v dolgem triatlonu. Vsi udeleženci prireditve so prejeli priznanja. Nagrade smo podelili tudi najstarejšemu (Alojz Rupar) in najmlajšemu (Žiga Božič) udeležencu, najbolj številčni družini (družina Šterk), najbolj številčni ekipi (ŠKTPD Skalica Vranje), najtežjemu udeležencu (Srečko Kolman) in najbolj izvirno oblečenem udeležencu (Jernej Klinc). Podelitev priznanj je povezoval Ciril Dolinšek.

Zahvaljujemo se vsem pokroviteljem in partnerjem, ki so omogočili prireditev!

Vir: PZS.si  


Komentarji
Anton GAŠPARIČ
, četrtek, 1. september 2016, ob 22.20 uri
Bilo je super, skratka nepozabno. Vse pohvale gredo organizatorjem za dobro organiziran maraton, dobro označene poti, ter za ves trud, ki so ga vložili. Seveda pa ne smem pozabiti pohvale za zelo okusen in dober golaž, ki ga je pripravil oskrbnik Tončkovega doma na Lisci. Se vidimo na že tretjem pohodničkem maratonu v letu 2017, do takrat pa vsem udeležencem maratona in ostalim pohodnikom želim varen korak.

01.09.2016
 


...09.2016
Sevniški planinski maraton 2016 - razpis

 

 

Kategorije:
Novosti POH SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti