Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Triglav in MK Mangart

sreda, 31. avgust 2016, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1200

AO Rašica - Žiga Rozman: V četrtek sem z Jakobom Grassellijem plezal Dolgo Nemško. Oba naju je presenetila lepota, kompaktnost in opremljenost ...

... smeri v spodnjem delu, kar pa seveda manj drži za zgorji del.
Jakob je seveda kot "ta prav hribovc" želel še na vrh, kar naju je, skupaj z dolgim sestopom, kar dodobra izpilo.

Prijavil sem se na razpis KA za plezalni tabor pod Malim Koritniškim Mangartom in ob pomankanju prijav tistih boljših, se mi je ponudila priložnost.

V petek sem še s težkimi nogami opravil pristopni marš pod veličastno 800 metrsko steno MKM, v soboto pa plezal s fenomenalno vplezanim Žigom Oražmom eno od dveh tamkajšnjih klasik: Meč! Smer je lepa in v spodnjih dveh tretjinah dokaj konstantna, na težjih mestih opremljena. V zgornjem delu se nisva držala originalne linije, ki pobegne v levo, ampak sva sledila bolj smiselnim naravnim prehodom do IV. stopnje v območju stebra.
Naslednji dan sem se navezal s Korošcem Anderjem Ježem, izkušenim alpinistom mojega letnika. Za cilj sva si izbrala manj plezano smer Flamingo v desnem delu stene. Zaspano prebujanje, lutanje na dostopu in splošna nenašpičenost so botrovale k odločitvi da sva obrnila, pri čemer pa seveda nisva bila izjema.
Prepričan sem, da se še z vsemi tremi kdaj navežem.
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker