Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Drugi hrvaški ženski 8b+

SPK Marulianus: Vest iz Verdona. Maja Božić ... je v sektorju La Ramirole preplezala Le feu occulte (8b+) Friko: Maja je poskrbela še za drugi hrvaški ženski 8b+

Friko - Peter Mikša, 29.08.2016:
Drugi ženski 8b+

Lanski 25. junij je zapisan v hrvaško plezalno zgodovino kot dan, ko je bil opravljen prvi hrvaški ženski vzpon v smeri 8b+. To je uspelo Maji Božić, ki je v francoskem plezališču Le Pic Saint-Loup preplezala znano smer Les rois du pétrole. Znano zato, ker je Francozinji Charotte Duriff v njej leta 2010 uspel vzpon na pogled, tedaj - smer je bila ocenjena celo na 8c - najtežji vzpon te vrste za ženske. Smer je od takrat devalvirala in se ustavila pri oceni 8b+. Maja je za uspešno vpeto vrv na vrhu potrebovala pet dni.

No, Maja je poskrbela tudi za drugi hrvaški ženski 8b+. V francoskem plezališču Verdon (sektor La Ramirole) je preplezala smer Le feu occulte (8b+), za katero je porabila sedem dni.

Vir: marulianus.hr in arhiv friko.si. Naslovna fotografija: blog Maje Božić.

Marulianus, 28.08.2016
Le feu occulte 

Nekidan u redakciji mirno popodne kad iz vedra neba BUUUM- vijest iz Verdona. Maja Božić, zvijezda našeg posljednjeg Božićnog interviewa, čije su objavljivanje bezuspješno pokušali omesti hakeri, ponovo je u top formi!

Maja je u sektoru La Ramirole popela smjer Le feu occulte (8b+) što joj je drugi uspon ove težine do sada. U sektoru je boravila par tjedana, a u spomenutom smjeru cca 7 dana tijekom kojih je u 40metarski smjer autora Antonin Rhodesa ulazila 1-2 puta dnevno.

Iskrene čestitke na ovom vrhunskom usponu splitskoj maloj koja je trenutno na Sardiniji! Je Majo, Les rois du petrole nije bila slučajnost...

28.08.2016
Le feu occulte

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti