Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tabor

  30.08.2016
Tabor za male planince

sreda, 31. avgust 2016, ob 05:28, Mitja Gleščič, ogledov: 710

Primorske novice: ... za male planince

AJDOVŠČINA ► Planinsko društvo Ajdovščina je tudi letos pripravilo tabor za otroke. Skoraj neučakano in z velikim pričakovanjem so se mladi planinci zbrali v Ajdovščini ter se skupaj odpeljali novim dogodivščinam naproti.

Čeprav je tabor trajal le tri dni, so bili ti trije dnevi obarvani z veliko pozitivne in aktivne energije, ki se bo planincem gotovo zapisala v srce. Kot se seveda za planinski tabor spodobi, je bil taborniški duh v znamenju pohodništva. Mladi so hodili s Predmeje na Čaven ter Kuoelj, s Čavna v Tiho dolino (in seveda nazaj) ter na krajši pohod na Malo goro.
Tabor pa ni bil le v znamenju pohodništva, ponujal je še mnogo poučnih in zanimivih dogodkov: opazovanje markacij in raznih cvedic ter ogled muzejske zbirke na Predmeji, kjer so spoznavali staro orodje. Na obisk so prišli prostovoljci gasilskega društva s Cola in predstavili njihovo delovanje, na Mali Gori, kamor so povabili tudi starše, pa so mladi spoznavali, kakšno je bilo nekoč tam življenje. Planici pa so ves čas po poti pobirali tudi pomoljene veje, s katerimi so si zadnji večer naredili taborni ogenj, ki je dal planinskemu taboru pravi pečat. JR

eXTReMe Tracker