Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Transmauriebbe Vanoise

MTB - Aleš Boden: ... je etapna dirka s pedigrejem. Čeprav šele letos z licenco UCI, so tekmovalci svetovnega formata njeni udeleženci že od vsega začetka. Le kot primer kakovosti dirke.

Seveda gre tu za primerjavo z drugimi in sproščanje tekmovalnosti, ki jo ima vsakdo v sebi.
A je več kot to. Je izlet, avantura, spoznavanje novih krajev in ljudi. Je premagovanje samega sebe, svojih strahov in dvomov in izredna rekreacija. Priprava na tako dirko je motiv za vzdrževanje fizične kondicije in posledično kvalitete življenja. Med vožnjo je čas za naravo, meditacijo ali pa reševanje trenutnih težav. A vedno je poleg zabava in zadovoljstvo. In tudi kanček tekmovalnosti.

Kaj in po koliko

Najprej tisto kar nas zanima, ko iščemo, kam bi se odpravili. Startnina te dirke je 140 evrov za pet dni. Lahko seveda odvoziš tudi vsako etapo posebej, cena je potem toliko nižja. Ker je to resna dirka, na startu ne pričakujte polne vrečke. Nobenih neumnosti: štartna številka, merjenje časa, pomoč in prehrana na progi ter darilo. Tokrat je bil to kakovosten meh za vodo, ki ga je marsikdo kar takoj uporabil.

Poleg tega organizator v sodelovanju s partnerji ponuja prenočišče s polpenzionom za 200 evrov v času trajanja dirke. Ne bom modroval in primerjal, a sami se lahko prepričate, da je to ena izmed prireditev, kjer za svoj denar dobiš veliko. Seveda še pot in žepnina za kak priboljšek, a v trajanju same dirke veliko sploh ne potrebuješ.

Pripravljeni, na startu ... zdaj!

Ko si se prijavil in pripel startno številko, sledijo napete ure do starta.
Prolog v dolžini 15 km se ne sliši prehudo, a ko si ogledaš traso, je vse drugače. Že kar prvi vzpon je 25-odstoten. Sicer kratek, a dovolj, da te potegne iz zaspanosti. Na polno, saj drugače ne gre, ker ni lažje prestave! Kakšnih 40 minut na pragu in cilj. Vmes pa seveda skale in dropi. Francoske trase so tehnične in to ti je jasno takoj, ko začnejo tekmeci padati mimo tebe. Navajeni tega, so hitri na delih, kjer jaz premišljujem, ali ne bi bilo bolje, da sestopim.

Po etapi takoj na večerjo. Francoske večerje so seveda močne, ponavadi s krompirjem, sirom in mesom, seveda tudi s kozarčkom vina in narezki, če je potrebno. Torej lačni ne boste.

Naslednji dan najdaljša etapa. ...
Dalje (je obsežna objava, z veliko podrobnosti ...) na MTB ...>
 

30.07.2016
Od blizu in osebno, Transmaurienne 

• Transmaurienne-vanoise.com

Preberite še:
Transmaurienne Vanoise - dirka s koščkom zgodovine Transmaurienne Vanoise - francoske Alpe za dušo Transmaurienne Vanoise

Dirka ali zabava? Saj je vseeno. Važno je, da prideš na cilj.

Fotografije organizatorja

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti