Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kombinirana na Dobrač

TKO Kranj - Dani Benedičič: Ležerni večeri ob ledeni kavi na otoku, kjer ni gozdne meje in je možnosti za MTB bolj malo, so mi dali misliti kam bi se odpravil na naslednjo turo ob povratku domov.

23. 7. 2016 - Katjina ideja o Dobraču je priletela nemudoma in ker sem si tudi sam že kar nekaj časa s Tromeje in bližnjih vrhov ogledoval tisto anteno na avstrijski strani, je bila odločitev jasna.

Zbralo se nas je lepo število - 8 kolesarjev (+ ena "solo skupina") in 2 pohodnici (bo treba začeti organizirati kombinirane ture), kateri smo se odpeljali proti Wurzachu, od koder smo začeli turo. Darja in Katja sta si sposodili Micko in jo po zaviti "Villacher Alpenstraße" ucvrli malo višje, do primernega izhodišča za pešake. Ostali pa smo s kolesi odšli za njima in se po parih kilometrih asfalta odločili za nekaj časa odcepiti od družbe štirikolesnih manevercev. Vzpon je bil zmeren, temperatura ozračja pa visoka. Na srečo je bilo na poti kar nekaj sence – vsaj do gostišča "Die Rosstratten" na višini nekaj čez 1700m, kjer se Alpenstraße konča, naprej pa se nadaljuje širok kolovoz, ki po dodatnih 430 višinskih metrih, pripelje do od daleč vidne antene in sodobne koče.

Po prisluženem šmornu in pijači, smo kolesa odnesli še par metrov navkreber, kjer smo se še zadnjič naužili razgleda na obe strani grebena, nato pa odpravili proti spustu. Prvih nekaj metrov sicer malce neuspešno, saj nas je zavodila pot po grebenu. Ko smo posledično našli pravo, pa je bilo vse skupaj čista poezija, ki je kar trajala in trajala ...

Kategorije:
Novosti Tuje KOL TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti