Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

120. obletnica Kredarce

29.07.2016 21:42

"Ko sem se sprehajal po Kredarici, tej lepi, pa skoraj goli planici, kjer stoji naša nova koča, sem našel le tri vrste cvetic: bele, modre in rdeče. Že narava sama nam priča, da je to pogorje slovensko. Čeprav je naša koča slovenska, bo vendar tako urejena, da bo ustrezala turistom vsakega naroda. Vsi, brez razločka, bodo enako prijazno sprejeti,to zahteva že slovenska gostoljubnost
Jakob Aljaž
sobota, 30. julij 2016, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1115

PD Ljubljana-Matica: 10. avgusta bo minilo natančno 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici.

Ob jubileju naše najvišje planinske postojanke vas prisrčno vabimo v sredo, 10. avgusta na Kredarico.
Ob 19. uri bomo ob izbrani besedi in glasbi pripravili krajši kulturni program, večer pa bomo nadaljevali v prijetnem planinskem vzdušju.

Praznovanju se pridružuje tudi tradicionalni partner Koče na Kredarici, Zavarovalnica Triglav. Z akcijo Očistimo naše gore že sedmo sezono ozaveščajo in nagovarjajo vse planince, da skupaj skrbimo ze lepoto naših gora. Da bo pot na Kredarico ob jubileju še bolj čarobna, bodo planince na treh najbolj priljubljenih izhodiščnih točkah – Aljažev dom v Vratih, Kovinarska koča v Krmi, Rudno polje – pričakale biorazgradljive vrečke Očistimo naše gore.
Vse pohodnike vabijo, da se s čiščenjem pridružijo akciji in poleg lepih doživetij v dolino odnesejo tudi (svoje) smeti.

Pred odhodom v hribe pa se na pot dobro pripravite in na brezplačni mobilni aplikaciji Triglav Vreme preverite, kakšne vremenske razmere vas čakajo v visokogorju.
Planinsko društvo Ljubljana-Matica
Oznake: ZGO

Komentiraj (2):

Franc Štibernik, ponedeljek, 1. avgust 2016, ob 11:23

Ob izbrani besedi in glasbi bodo postregli tudi s prijetnimi vonjavami edinstvenih sanitarij, ki privabljajo goste od vsepovsod. Prijetno smrdljivo vzdušje je tako postalo blagovna znamka naše Triglavske postojanke. Lahko bi proslavili tudi najmanj 10. obletnico obljub o ljudem prijaznem zadovoljevanju higienskih potreb obiskovalcev.

Marjeta Štrukelj, ponedeljek, 1. avgust 2016, ob 14:04

Planinski portret (ne)odgovorne osebe je seveda znan:
http://www.gore-ljudje.net/novosti/122738/

eXTReMe Tracker