Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pod platnenimi strehami

  ...07.2016
Fotografije: picasaweb.google.com  


 

četrtek, 28. julij 2016, ob 05:27, Mitja Gleščič, ogledov: 1160

Obalno PD Koper - Adriana Vitez: Mladi planinci iz mladinskega odseka Obalnega planinskega društva Koper so ...

... prvi teden šolskih počitnic preživeli nepozaben teden na planinskem taboru v Bohinju.

Tabora so se udeležili otroci iz vrtca Koper - enota Pobegi - Zajček in enota Vanganel - Pikapolonica ter učenci OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona, OŠ dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini in Ankaran, OŠ Elvire Vatovec Prade in Sveti Anton, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio - podružnica Hrvatini in Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan pod vodstvom mentorjev, vodnikov, kuharice in medicinske sestre.

Teden je minil zelo hitro v družbi prijateljev, v prijetnem vzdušju in neokrnjeni naravi. Namen tabora je spoznavati gore in varno planinarjenje, naučiti se osnov planinske šole, doživeti življenje v naravi in na taboru in ne nazadnje spodbujati druženje z vrstniki.

V tednu dni so mladi planinci opravili različne pohode: sicer sprehodili so se okoli Bohinjskega jezera, obiskali pravljično deželo, povzpeli so se na slap Savica, sprehodili in občudovali korita Mostnice, si ogledali slap Mostnice, z gondolo so se povzpeli na Vogel ter se peš spustili v dolino, odšli do doma na Vogarju in obiskali Kočo na planini pri jezeru ter Orožnovo kočo in se povzpeli na Peč.

V popoldnevih ko ni bilo dežja so se kopali v jezeru.
Seveda pa na taboru ni manjkal orientacijski pohod, otroci so se pomerili v štafetnih igrah, mlajši otroci so se spuščali po žičnici in organizirali so tudi tradicionalni »narobe popoldne«, ko so otroci prevzeli vodstvo. Zadnji večer je bil planinski krst, na katerem so novim planincem dodelili planinska imena. Polni vtisov in novih doživetij so se vrnili domov, kjer bodo nadaljevali z brezskrbnimi počitnicami.

Adriana Vitez   

eXTReMe Tracker