Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Luknji peči

AO Jesenice - Matic Košir: ... vplezavanje in  malo po svoje

V torek sva z Neli plezala hit poletja - Deževno smer v NŠG. Sva že plezala tudi kaj lepšega. V sredo pa s Šteblajem Zajedo v NŠG. Sam sem jo plezal prvič, smer je prava lepotica z odlično skalo.

Danes je pa prišel čas za eno bolj ornk turo. Z Nejcem Marčičem sva se podala v severno steno Luknje peči. Imela sva sicer klasični načrt, a naju je čuden vris v vodniku (Vzhodne Julijske Alpe), zapeljal preveč desno.
Kmalu sva naletela na nekaj klinov sva že mislila, da sva v pravi smeri. Tam kjer se stena postavi pokonci, pa sva hitro odnehala, saj je poleg velikega bloka na vstopu v zajedo, v tej viselo nekaj vponk, gurten in celo cela lojtrca. Očitno je nekdo padel že kar nekaj časa nazaj, ker oprema ni bila ravno sodobna.
Zaradi varnosti in boljšega občutka sva prečila levo v odprto steno in tam v dokaj dobri skali poiskala prehode na vrh strmega dela stene.

Po nekaj poplezavanja sva dosegla PP in ker je bila ura šele enajst, sva se po njej povzpela na greben in nadaljevapo grebenu na vrh Luknje peči.
Sestopila sva v škrbino in po malo plezanja bila v enem abzajlu na rampi pod severno steno Rjavine.
Lepa tura, predvsem divja.

Prosiva vse, ki bi imeli kakršni koli informacijo, kje sva lutala, da pokomentirajo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46073

Novosti