Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nejc Kuhar

tretji na Vertikalu Cornon = v ponedeljek objavila Špela Zupan na Turni.si - Luka Kovačič peti, Rok Bratina šesti

V nedeljo, 26. junija, je Tesero v italijanskih Dolomitih gostil 6. Verticale del Cornon ter 11. Stava Mountain Race, tekmi v disciplini Skyrunning.
Ovinek do Tesera so na poti domov z vertikala v Santa Caterini, kjer so uspešno nastopili v petek, naredili naši trije odlični tekmovalci v teku navkreber. Tudi Vertical del Cornon jih je navdušil, potrdil njihovo formo, Nejcu Kuharju pa prinesel še stopničke.

Zmagal je Nicola Pedergnana (La Sportiva) s časom 43'40, drugo mesto je osvojil Patrick Facchini (La Sportiva) s časom 44'47, tretji pa je bil Nejc Kuhar (La Sportiva) s časom 46'07. Sledil je domačin Stefano Gardener (U.S. Cornacci Tesero) s časom 46'40, malo za njim pa sta cilj osvojila še dva naša mlada in uspešna vertikalista. Luka Kovačič (La Sportiva) je s časom 46'48 osvojil peto mesto, Rok Bratina (Salomon) pa je bil s časom 47'07 šesti.

Pri dekletih je bila najhitrejša Beatrice Deflorian s časom 57'44, druga je bila Nadia Scola s časom 59'03, tretja pa Lisa Buzzoni s časom 59'24 (vse so članice ekipe La Sportiva).

Tudi tokrat so naši tekači po tekmi prispevali izjave za naš portal.

Nejc Kuhar: »Cornona smo se udeležili na povabilo La Sportive, ki je glavni sponzor tekme. Na tekmi sem nastopil bolj sproščeno, kljub temu, da sem dal vse od sebe, sem manj trpel kot v Santa Caterini. Proti Pedergnani, ki je tudi aktualni italjanski državni prvak v vertikal kilometru, tokrat nisem imel možnosti. Tudi tokrat pohvale Luku in Roku, ki sta nam vedno bližje. Skupaj smo preživeli en lep tekmovalni podaljšan konec tedna.«

Luka Kovačič: »Tokrat tekma ni štela za svetovni pokal, kar je pomenilo kakšnega tekmeca manj, vendar pa je prišlo nekaj ostalih vrhunskih tekačev, ki jih v petek ni bilo. Razlika je bila tudi v konfiguraciji proge, saj je imela za razliko od petkove ogromno menjav ritma, kar je po eni strani težje, ampak težko je vsem in to daje dodatno vrednost. V vseh tekmah pa uživam, tako da grem na tekmo zmeraj z veseljem in željo po dokazovanju, kar mi omili vsak pekoč občutek v nogah. Z izkupičkom vikenda sem zelo zadovoljen, poleg tega imam še nekaj informacij na čem moram delati do prihajajočega julijskega vrhunca sezone.«

Rok Bratina: »Po petkovem vertikalu sem se uspel dobro regenerirati, želja po naslednji tekmi pa je bila ogromna. Po pregledu profila trase sem se kaj kmalu zavedal, da bo to še ena strma tekma, kjer bo večina tekačev uporabljala palice. Videl sem, da je trasa na začetku še položna, zato sem takoj napadel in nekje do polovice tekel ob boku kasnejšega zmagovalca Pedergnane. Po prehodu iz teka v hojo sem prišel v situacijo, ko sem videl, da izgubljam stik s konkurenco. Padel sem na končno 6. mesto, s katerim sem zadovoljen. Taktika mi je uspela in hiter začetek se mi je več kot obrestoval. Nasploh bi ocenil vikend kot zelo uspešen za celotno slovensko ekipo, ki dokazuje, da je vse bolj konkurenčna najboljšim. Slovenija pa se postavlja ob bok najmočnejšim, kot sta Italija in Francija.«

Uro kasneje so štartali še tekmovalci na Stava Mountain Race. Na slabih 25 kilometrov dolgi trasi jih je čakalo 2125 metrov vzponov in spustov. V ženski konkurenci je s časom 1:36'47 zmagala Romunka Denisa Dragomir, ki je pred leti kot mladinka nastopila tudi na našem Teku na Grintovec. Druga je bila Španka Maite Maiora s časom 1:37'30, tretja pa Ingrid Mutter s časom 1:40'38. V moški konkurenci pa je bil najhitrejši Nadir Maguet s časom 1:19'38, skoraj izenačena pa sta v cilj kmalu za njim pritekla Christian Varescona drugem (1:22'27) in Alfredo Gil na tretjem mestu (1:22'29).

  27.06.2016

Rezultati: Vertical del Cordon - celotni


Štart vertikal kilometra


Nejc Kuhar, 3. mesto


Luka Kovačič in Rok Bratina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In še (vsi) rezultati: Stava Mopuntain Race

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti