Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nino Fijačko

...06.2016
Nino Fijačko predstavlja ultra tekaški projekt: Tek po slovenskih Karavankah

   Projekt v številkah:
Od kod do kod?
Iz Štajerske (Zg. Gruškovje), preko Koroške na Gorenjsko (Rateče).
Kdaj?
Julij 2016.
Trajanje?
Štiri do pet dni.
Dolžina?
200-300 km.
Višinska razlika?
Ok. 20.000 m pozitivne višinske razlike.

Tek po slovenskih Karavankah je edinstven projekt na Slovenskem s katerim želim prikazati lepote, razsežnost in znamenitosti slovenskih Karavank. Velika želja je ustvariti planinsko pot, ki bo slovenske Karavanke povezala v celoto in bo konkurirala slovenski planinski poti.

četrtek, 30. junij 2016, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 1523

... predstavlja ultra tekaški projekt: Tek po slovenskih Karavankah (ang. Ultra Karawanks trail = UTK)

Ideja o osvajanju slovenskih Karavankah v enem zamahu je nastala v letu 2013. To je bil čas v katerem sem spoznaval slovensko planinsko pot s ciljem jo osvojiti v najkrajšem možnem času. Sledenje mi je, kot drugemu najmlajšemu, uspelo v letu 2014. Del slovenskih Karavank poteka tudi po slovenski planinski poti zato sem v tem času tudi dodobra spoznal osrednji del Karavank, in od takrat naprej imajo Karavanke posebno mesto v mojem srcu.

Karavanke so najdaljše slovensko gorovje. Njihova slemena se na slovenskem območju vlečejo vse od Tromeje na Gorenjskem do Sp. Gruškovja na Štajerskem.

Po dveh letih spoznavanja, raziskovanja in preučevanja slovenskih Karavank sem si za letošnje poletje zasnoval ultra tekaški projekt, v katerem bom poskušal v enem zamahu preteči slovenske Karavanke. V tem času sem številne ure preživel pred knjigami in zemljevidi, kjer sem preučeval slovenske Karavanke ter številne kilometre v naravi, kjer sem spoznaval slovenske Karavanke.

 

Oznake: gorskiTek
eXTReMe Tracker